skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto w kuchence mikrofalowej? Przygotuj jedzenie.
Krok 2:
W misce ubij jajka, dodaj małą szczyptę soli i cukru.
Krok 3:
Wszystko dobrze ubij trzepaczką lub mikserem. W razie potrzeby można również dodać cynamon i cukier waniliowy. Gotuję bez cynamonu, nie przepadam za nim, ale jestem pewien, że będzie też pyszny.
Krok 4:
Proszek do pieczenia wymieszaj z mąką i przesiej. Dodaj przesianą mąkę do masy jajecznej, rób to stopniowo, dobrze mieszając trzepaczką, aby nie pozostały grudki. Nie skupiaj się na ilości mąki określonej w przepisie (może to zająć trochę więcej lub trochę mniej), ale na pożądanej konsystencji ciasta - powinno się okazać, że jest to śmietana o średniej gęstości.
Krok 5:
Pokrój jabłka w kliny. Wskazane jest cięcie skórki, ale wszystko zależy od twojego pragnienia i sztywności skóry.
Krok 6:
Formę nadającą się do kuchenki mikrofalowej dobrze posmaruj masłem. Na dole losowo ułóż plasterki jabłka.
Krok 7:
Napełnij jabłka ciastem. Umieścić w kuchence mikrofalowej. Ustaw moc na 800 watów. Włącz na 5 minut. Jeśli szarlotka jest wilgotna-dodaj maksymalnie 1 minutę. Nie warto dłużej - będzie smakować gumowo. Jeśli wydaje ci się, że jest trochę wilgotny - nie martw się, dotrze.
Krok 8:
Ostrożnie przenieś ciasto na talerz i poczęstuj się)
Krok 9:
Oto ciasto w przekroju. Jest luźny i absolutnie gotowy! Przygotuj herbatę i zadzwoń do krewnych, aby cieszyć się pysznym i szybkim deserem.
Krok 10:
Smacznego!
kiedy chcesz czegoś słodkiego, ugotuj to ciasto w kuchence mikrofalowej-5 minut, a Ty i twoja rodzina będziecie cieszyć się pysznym ciastem na herbatę. Możesz wziąć dowolne owoce - mam jabłka. Gotowanie jest łatwe. Jeśli nie ma dużej formy do kuchenki mikrofalowej, Podziel to ciasto na dwie formy lub zmniejsz produkty o połowę. Ta objętość ciasta powinna wynosić co najmniej 2,5 litra dla formy.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
jak gotować pyszne posiłki w kuchence mikrofalowej? Łatwe i proste, jeśli przeczytasz artykuł o wszystkich zawiłościach gotowania w mikrofalówkach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g