skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wcześniej wszystkie potrzebne produkty. Zamiast kefiru możesz użyć kwaśnego mleka lub zsiadłego mleka, które masz pod ręką.
Krok 2:
Szczaw opłucz, dobrze osusz na ręczniku papierowym i drobno posiekaj nożem.
Krok 3:
Posiekane warzywa dobrze zmiksuj drewnianym tłuczkiem.
Krok 4:
Do ciasta weź pogłębioną filiżankę, wlej kefir, sól, dodaj sodę herbacianą i pozwól, aby na powierzchni masy kefirowej utworzyły się bąbelki.
Krok 5:
Następnie do tej masy dodaj jajko, mąkę i zagniataj niezbyt ciasne ciasto.
Krok 6:
Rozwałkuj gotowe ciasto na małe kółka, umieść trochę zielonego nadzienia na środku koła, wlej nieco ponad połowę łyżeczki. cukier granulowany. Przyklej jak zwykłe ciasta.
Krok 7:
Smażyć placki na patelni w oleju roślinnym na średnim ogniu. Okazuje się, że jest to doskonałe ciasto na herbatę. Smacznego!
odpowiedni przepis na paszteciki na herbatę w pośpiechu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g