skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić mięso z warzywami w kotle? Przygotuj składniki na danie. Możesz wziąć dowolne mięso: wieprzowinę, wołowinę lub jagnięcinę. Do tego dania lepiej jest wziąć miąższ z niewielką ilością tłuszczu, bez żył i kości. Lepiej jest wziąć mocne pomidory, ale Dojrzałe.
Krok 2:

Umyj wieprzowinę, osusz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Nie musisz grubo kroić, w przeciwnym razie duszenie mięsa zajmie dużo czasu i powinno być gotowe mniej więcej w tym samym czasie co pozostałe warzywa. Przy długim duszeniu wszystkie warzywa będą mocno gotowane.
Krok 3:

Pokrój ziemniaki w średnią kostkę. Nie musisz kroić zbyt grubo - będzie długo gotować i jest niewygodny do jedzenia, ale nie powinieneś też kroić zbyt drobno - szybko się zagotuje i straci swój kształt.
Krok 4:

Marchewki umyć, obrać i pokroić w półkola. Jeśli średnica Marchewki jest mała, możesz pokroić w plasterki.
Krok 5:

Umyj pomidora, osusz i pokrój w kostkę.
Krok 6:

Pokrój seler na średnie plastry.
Krok 7:

W kotle rozgrzej olej roślinny. Połóż mięso i szybko smaż, mieszając, na dużym ogniu, aż pojawi się złoty kolor. Na początku mięso wydziela dużo płynu, gdy wilgoć odparowuje, zacznie się smażyć.
Krok 8:

Dodajciek do mięsa ziemniaki, marchew, pomidory i seler. Wszystko wymieszaj i smaż razem przez około 3-5 minut.
Krok 9:

Mięso z warzywami sól, pieprz i posyp suszonymi ziołami. Wszystko delikatnie wymieszaj, aby nie przytłoczyć warzyw.
Krok 10:

Zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Przykryj kocioł pokrywką i gotuj wszystko razem przez około 20 minut, aż mięso i warzywa będą gotowe. Warzywa należy dusić we własnym soku. Jeśli jednak podczas procesu okaże się, że nie ma soku lub szybko odparował, należy dodać do kotła około 50-100 ml wody. Jeśli chcesz, aby danie było z sosem, możesz dodać więcej wody. Nawiasem mówiąc, wodę można zastąpić bulionem mięsnym lub warzywnym. To nada potrawie nowe odcienie smaku.
Krok 11:

Ułóż gotowe mięso z warzywami na talerzach i podawaj. Smacznego!
podczas duszenia mięso i warzywa połączyły się w jednym kotle, więc nie trzeba przygotowywać dodatkowego przystawki do takiego dania. W zależności od preferencji możesz dodać dowolne warzywa: paprykę, cukinię, cebulę, czosnek.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g




