skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty dla wariantu przepisu Light. Oznacza to, że bez majonezu i innych tłuszczów. Sam łosoś jest tłustą rybą.
Krok 2:
Pokrój ogórek o grubości 3 mm specjalną tarką, po przecięciu go na pół
Krok 3:
Subtelny tryb łososia, dostałem 20gr.. i układamy go na ogórku
Krok 4:
Posyp suchym koperkiem i zwiń w bułkę
Krok 5:
Udekoruj ogórkiem i oliwkami i połóż na kromce chleba zbożowego.
Krok 6:
Wersja przepisu & quot; Light & quot; łosoś z ogórkiem jest gotowy.
dobrze umyj ogórek i w zależności od grubości pokrój go na 4-6 cienkich długich pasków. Paski powinny być takie, aby można je było łatwo zwinąć w rolkę.
pokrój filet z łososia w ten sam sposób-według liczby plasterków ogórka.
drobno posiekaj koperek.
wymieszaj koperek z majonezem i mielonym pieprzem do smaku.
jeśli weźmiesz śmietanę, dodaj do niej również sól.
teraz posmaruj każdą płytkę ogórka majonezem cienką warstwą. Połóż kawałki łososia na wierzchu i lekko posmaruj.
delikatnie zwiń ogórek z łososiem w bułkę.
wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z połowy cytryny. Chociaż smak jedzenia nie może być używany z tym dressingiem i będzie pyszny.
umieść bułki w głębokim naczyniu, posyp je tą mieszanką na wierzchu i przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na godzinę.
jeśli bułki z ogórkiem nie zachowują kształtu, przymocuj je z boku drewnianymi wykałaczkami. Im cieńsze kroisz ogórki, tym bardziej prawdopodobne jest, że bułki przyjmą pożądany kształt. Zawsze mi się to udaje, ponieważ nie kroję ogórka nożem, ale używam specjalnej tarki, która kroi ogórka na talerze o długości 3 milimetrów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g