bułki z ogórkiem i łososiem z majonezem i koperkiem

Świetne bułki w formie bufetu! Szybko, smacznie i pięknie! Wspaniałą przystawką na świąteczny stół są bułki z ogórkiem łososiowym. A także doskonałe danie dietetyczne na śniadanie dla tych, którzy chcą schudnąć, oczywiście, jeśli wykluczysz majonez z przepisu.
KsyunczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 20 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 0 % 0 g
150 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty dla wariantu przepisu Light. Oznacza to, że bez majonezu i innych tłuszczów. Sam łosoś jest tłustą rybą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ogórek o grubości 3 mm specjalną tarką, po przecięciu go na pół

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Subtelny tryb łososia, dostałem 20gr.. i układamy go na ogórku

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp suchym koperkiem i zwiń w bułkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Udekoruj ogórkiem i oliwkami i połóż na kromce chleba zbożowego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wersja przepisu & quot; Light & quot; łosoś z ogórkiem jest gotowy.

dobrze umyj ogórek i w zależności od grubości pokrój go na 4-6 cienkich długich pasków. Paski powinny być takie, aby można je było łatwo zwinąć w rolkę.

pokrój filet z łososia w ten sam sposób-według liczby plasterków ogórka.

drobno posiekaj koperek.

wymieszaj koperek z majonezem i mielonym pieprzem do smaku.

jeśli weźmiesz śmietanę, dodaj do niej również sól.

teraz posmaruj każdą płytkę ogórka majonezem cienką warstwą. Połóż kawałki łososia na wierzchu i lekko posmaruj.

delikatnie zwiń ogórek z łososiem w bułkę.

wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z połowy cytryny. Chociaż smak jedzenia nie może być używany z tym dressingiem i będzie pyszny.

umieść bułki w głębokim naczyniu, posyp je tą mieszanką na wierzchu i przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na godzinę.

jeśli bułki z ogórkiem nie zachowują kształtu, przymocuj je z boku drewnianymi wykałaczkami. Im cieńsze kroisz ogórki, tym bardziej prawdopodobne jest, że bułki przyjmą pożądany kształt. Zawsze mi się to udaje, ponieważ nie kroję ogórka nożem, ale używam specjalnej tarki, która kroi ogórka na talerze o długości 3 milimetrów. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy