skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz z warzywami? Pokrój wymaganą ilość mięsa na małe kawałki, mniej więcej tego samego rozmiaru.
Krok 2:
Podsmaż pokrojone mięso na gorącej patelni, dodając niewielką ilość oleju roślinnego. Mięso powinno mieć lekko złoty kolor.
Krok 3:
Podczas smażenia mięsa przygotuj cebulę. Obierz i posiekaj.
Krok 4:
Dodaj posiekaną cebulę na patelnię do grillowanego mięsa. Mieszaj i smaż wszystko razem przez 2-3 minuty.
Krok 5:
Obierz i opłucz marchewki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i dodaj do patelni. Do smaku dodaj trochę soli i przyprawy. Wlej trochę wody, przykryj i gotuj wszystko razem na średnim ogniu przez 15 minut.
Krok 6:
Podczas duszenia mięsa umyj pomidory i paprykę. Pokrój je na kawałki średniej wielkości.
Krok 7:
Dodaj pokrojone pomidory z papryką na patelnię. Włóż mrożone brokuły i gotuj pod przykryciem przez kolejne 10-15 minut. Jeśli woda zdążyła się zagotować, dodaj trochę więcej gorącej wody. Gotowe danie jest bardzo smaczne i pachnące. Podczas serwowania możesz posypać trochę świeżych ziół. Smacznego!
do duszenia mięsa można użyć dowolnych warzyw. Im bardziej zróżnicowany jest asortyment, tym zdrowszy i bogatszy będzie smak gotowego dania. Jedynym punktem jest to, że mięso gotuje się znacznie dłużej niż warzywa. Dlatego najpierw przynieś mięso do miękkości, a następnie pod koniec gotowania dodaj warzywa. W końcu mięso jest inne. Niektórym wystarczy 15 minut duszenia, a innym 30 minut nie wystarczy.
mięso wieprzowe można z łatwością zastąpić kurczakiem, indykiem lub wołowiną.
posiadanie soczystego sosu pozwala podawać go z dowolnym dodatkiem.
nawet początkujący kucharz może ugotować takie danie, ponieważ do jego przygotowania nie są potrzebne żadne specjalne umiejętności i umiejętności. Tak, i jest przygotowywany z, całkiem, niedrogich składników.
jeśli podczas duszenia dodasz trochę ziemniaków, otrzymasz bardziej satysfakcjonujący i satysfakcjonujący lunch lub kolację.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g