skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z jajkiem i serem? Przygotuj jedzenie. Oprócz bagietki lub bochenka możesz wziąć dowolny inny chleb, który kochasz lub masz dostępny. Będzie pyszny zarówno z czarnym, jak i pełnoziarnistym. Nie można dekorować kanapek ani niczego dekorować. Miałem pod ręką trochę ogórka i czerwonego kawioru.
Krok 2:
Jajka ugotuj i ostudź. Obierz skorupki i zetrzyj je na średniej tarce. Na dużym lepiej nie - duże kawałki wypadną z pasty. A więc uzyskasz bardziej jednorodną masę.
Krok 3:
Zetrzyj również ser na średniej tarce. Wziąłem półstały, dobrze sprawdzi się również stopiony. Przeczytaj o tym, jak i jaki rodzaj sera zastąpić twardy w przepisie na końcu przepisu.
Krok 4:
Umyj warzywa i dobrze wysusz. Wziąłem koperek, a tak zrobi każdy inny, który kochasz lub masz. Wytnij twarde gałązki, drobno posiekaj samą zieleninę.
Krok 5:
Złóż starte jajka, ser, posiekane warzywa do miski. Ząbki czosnku obierz i posiekaj w dowolny sposób-przez prasę, nóż lub tarkę. Dodaj czosnek do innych potraw. Umieść tam majonez. Sól i pieprz do smaku. Nie dodawaj dużo soli na raz-wtedy spróbujesz gotowej pasty.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie potrawy, aż będą gładkie.
Krok 7:
Pokrój chleb na cienkie kawałki. Jeśli masz bochenek lub bochenek, możesz wyciąć te same kółka z kawałków szklanką lub szklanką, okaże się gładsza i piękniejsza. Opiekaj kromki chleba na zwykłej lub grillowanej patelni, aż będą chrupiące. Możesz dodać olej, ale wolę smażyć bez niego.
Krok 8:
Rozłóż masę serową na chlebie. Zasadniczo kanapki są już gotowe. Ale można je urozmaicić, układając na wierzchu coś innego-kawałki wędzonej kiełbasy, szproty, świeże lub pikle, pomidory, oliwki.
Krok 9:
Udekorowałem kanapki świeżymi różami ogórka, kawiorem i ziołami.
Krok 10:
Podawaj kanapki do stołu. Smacznego!
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g