kanapki z serem jajecznym

proste, szybkie, ze zwykłych produktów, na wakacje! Kanapki z jajkiem i serem to wszechstronna przekąska, którą można szybko zjeść lub udekorować świątecznym stołem. Składniki dla nich znajdują się w każdej lodówce, bardzo szybko przygotowują kanapki, okazują się apetyczne i smaczne.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 12 g
tłuszcze 48 % 22 g
węglowodany 26 % 12 g
298 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z jajkiem i serem? Przygotuj jedzenie. Oprócz bagietki lub bochenka możesz wziąć dowolny inny chleb, który kochasz lub masz dostępny. Będzie pyszny zarówno z czarnym, jak i pełnoziarnistym. Nie można dekorować kanapek ani niczego dekorować. Miałem pod ręką trochę ogórka i czerwonego kawioru.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka ugotuj i ostudź. Obierz skorupki i zetrzyj je na średniej tarce. Na dużym lepiej nie - duże kawałki wypadną z pasty. A więc uzyskasz bardziej jednorodną masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj również ser na średniej tarce. Wziąłem półstały, dobrze sprawdzi się również stopiony. Przeczytaj o tym, jak i jaki rodzaj sera zastąpić twardy w przepisie na końcu przepisu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj warzywa i dobrze wysusz. Wziąłem koperek, a tak zrobi każdy inny, który kochasz lub masz. Wytnij twarde gałązki, drobno posiekaj samą zieleninę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Złóż starte jajka, ser, posiekane warzywa do miski. Ząbki czosnku obierz i posiekaj w dowolny sposób-przez prasę, nóż lub tarkę. Dodaj czosnek do innych potraw. Umieść tam majonez. Sól i pieprz do smaku. Nie dodawaj dużo soli na raz-wtedy spróbujesz gotowej pasty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie potrawy, aż będą gładkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój chleb na cienkie kawałki. Jeśli masz bochenek lub bochenek, możesz wyciąć te same kółka z kawałków szklanką lub szklanką, okaże się gładsza i piękniejsza. Opiekaj kromki chleba na zwykłej lub grillowanej patelni, aż będą chrupiące. Możesz dodać olej, ale wolę smażyć bez niego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż masę serową na chlebie. Zasadniczo kanapki są już gotowe. Ale można je urozmaicić, układając na wierzchu coś innego-kawałki wędzonej kiełbasy, szproty, świeże lub pikle, pomidory, oliwki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Udekorowałem kanapki świeżymi różami ogórka, kawiorem i ziołami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj kanapki do stołu. Smacznego!

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy