skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić mięso z kapustą i jabłkami? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty, które są wymienione. Do przepisu wziąłem kawałek szyi wieprzowej, jest umiarkowanie tłusty i soczysty. Możesz użyć dowolnej części zwierzęcia, podczas gotowania mięso stanie się miękkie. Jeśli chcesz lżejszą wersję Dania, weź kurczaka lub pierś.
Krok 2:
Usuń zepsute zewnętrzne liście z kapusty. Obierz cebulę, marchewkę i czosnek. Opłucz wszystkie warzywa, jabłka i zioła w czystej zimnej wodzie.
Krok 3:
Pokrój cebulę niezbyt grubo. Mogą to być półpierścienie lub średniej wielkości kostki. Zetrzyj marchewki na tarce z dużymi zębami lub na krajalnicy do warzyw do koreańskich sałatek. Drobno posiekaj czosnek.
Krok 4:
Opłucz i osusz wieprzowinę. Pokrój mięso w drobną kostkę, około 1 cm. na 1 cm.
Krok 5:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Wyślij cebulę, czosnek i marchewkę do smażenia. Gotuj, aż cebula będzie półprzezroczysta. Pamiętaj, aby mieszać, aby nic się nie przypaliło.
Krok 6:
Wyślij mięso do smażenia. Wymieszaj, zmniejsz płomień do minimum, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez około 10-15 minut. Jeśli mięso się pali, dodaj 1-2 łyżki.l Woda.
Krok 7:
A w tym czasie posiekaj kapustę w paski.
Krok 8:
Wyślij kapustę na patelnię.
Krok 9:
Opłucz kiszoną kapustę w durszlaku pod bieżącą zimną wodą, dodaj ją następnie do patelni. W tym momencie Dodaj również masło, ulubione suche przyprawy i zioła. Wszystko dobrze wymieszaj, podgrzej piec umiarkowany i gotuj wszystko razem pod pokrywką przez 30-40 minut.
Krok 10:
Pokrój jabłka na małe kawałki. Jakie jabłka lepiej wziąć na przepis? Dobrze sprawdzają się owoce odmian słodkich i słodko-kwaśnych.
Krok 11:
Wyślij jabłka na patelnię, wymieszaj. Pieprz i sól do smaku. Dusić wszystko razem przez kolejne 20 minut.
Krok 12:
Posyp gotowe danie drobno posiekanymi świeżymi ziołami.
Krok 13:
Podawaj, aż ostygnie!
jeśli używasz kwaśnych jabłek, dodaj szczyptę cukru do kapusty z mięsem pod koniec gotowania, aby zrównoważyć smak gotowego dania.
smacznego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g