skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Chciałbym podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który mówi, jak zrobić ciasto na piwie. Na początek przygotujemy wszystkie niezbędne produkty.
Krok 2:
Rozpoczynamy proces gotowania od wzięcia głębokiej miski o odpowiedniej wielkości i przesiania do niej mąki przez drobny sitko o małej wielkości. Konieczne jest przesianie, aby mąka nie wzięła grudek i nie zepsuła ciasta.
Krok 3:
Do miski z mąką stopniowo wlewamy ciepłe, jasne piwo - powinno być świeżo otwarte, z gazami. Jeśli piwo się wyczerpie, ciasto nie wyjdzie tak, jak powinno. Przez cały ten czas, gdy nalewamy piwo, musimy wykonywać ciągłe ruchy mieszające. Można to zrobić łyżką. Powinna powstać jednorodna masa bez grudek.
Krok 4:
Następnie dodaj masło do powstałej masy. Nie powinien być zamrożony, w przeciwnym razie nie stopi się tak szybko i nie zakłóci całkowitej masy. Lepiej, jeśli olej jest dobrze stopiony.
Krok 5:
Następnie wbij 2 jajka do miski i dodaj sól do swoich upodobań, lepiej jest wziąć domowe jajka i możesz je wcześniej ubić w osobnej misce za pomocą trzepaczki. Dokładnie wymieszaj całą zawartość miski. W zasadzie nasze ciasto jest gotowe-umiarkowanie grube i gotowe do dalszego użycia.
Krok 6:
Na przykład usmażyłem w nim krążki cebuli.
Krok 7:
Jak widać, ciasto okazało się bardzo udane - zdradził piękną skórkę gotowemu daniu i sprawił, że wyglądało tak apetycznie, jak to tylko możliwe.
ogólnie bardzo lubię gotować. Często eksperymentuję z jedzeniem. W moim arsenale ogromna różnorodność przepisów kulinarnych o różnym składzie i złożoności potraw. I mogę śmiało powiedzieć, że mięso, drób lub warzywa w cieście zawsze robią furorę. Ta chrupiąca skorupa nadaje potrawom niepowtarzalny smak i smak. Ciasto na piwie jest moim ulubionym, ponieważ moim zdaniem jest najsmaczniejsze. Nie mam wątpliwości, że ty też możesz docenić jego walory smakowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g