skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić roladę z kurczaka w piekarniku? Przygotuj składniki. Filet, jeśli został zamrożony, najpierw rozmrozić, przenosząc go z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Wybierz musztardę według własnych upodobań-pikantną, słodką, francuską, z ziarnami.
Krok 2:
Przygotuj sos do marynaty. Aby to zrobić, połącz śmietanę z musztardą, solą i pieprzem.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Umyj filety i dobrze osusz ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój każdy filet wzdłuż, ale nie do końca i otwórz jak książkę. Połóż powstałe kawałki mięsa obok siebie, lekko zachodząc na siebie i ubij. Lepiej pokonać mięso nie młotkiem, ale wałkiem do ciasta, aby nie uszkodzić integralności warstwy mięsa. Możesz przykryć kurczaka folią lub torbą, aby rozpryski nie latały podczas ubijania.
Krok 5:
Posmaruj powstałą warstwę kurczaka sosem śmietanowo-musztardowym i pozostaw do marynowania na 20 minut.
Krok 6:
Przygotuj nadzienie. Jak zrobić nadzienie? Przygotuj jedzenie. Wszelkie grzyby są odpowiednie-leśne, boczniaki, wziąłem pieczarki. Umyj grzyby, uważając, aby nie zmoczyć ich pod bieżącą wodą. Wchłoną wilgoć i staną się wodniste. Wycieram je wilgotną gąbką. Wybierz również dowolny ser, z wyjątkiem twardego, możesz wziąć miękkie odmiany, takie jak moja (mozzarella).
Krok 7:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 8:
Drobno posiekaj czosnek lub przełóż przez prasę.
Krok 9:
Dobrze umyj pietruszkę, osusz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 10:
Pokrój grzyby w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej roślinny, włóż pokrojone grzyby. Smaż je, mieszając, na małym ogniu, aż będą złote. Dodaj ser, czosnek, pietruszkę do grzybów. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż ser się stopi.
Krok 11:
Zdejmij patelnię z ognia. Nadzienie jest gotowe!
Krok 12:
Pozostaje uformować rolkę. Umieść nadzienie na środku warstwy mięsa na całej długości.
Krok 13:
Zwiń filet z kurczaka w bułkę. Aby Rolada nie rozpadła się podczas pieczenia i nie wyschła, owinąć ją szczelnie w rękaw do pieczenia. Mocno skręć krawędzie rękawa i zawiąż sznurkiem.
Krok 14:
Umieść rolkę w naczyniu do pieczenia szwem do dołu.
Krok 15:
Włóż bułkę do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25-30 minut. Następnie wyjmij rolkę, ostudź trochę i wyjmij z rękawa.
Krok 16:
Gotową roladę z kurczaka z grzybami lekko schłodzić i pokroić na porcje. Smacznego!
aby uzyskać więcej soczystości nadzienia, możesz dodać smażoną cebulę. Ale ponieważ cebula nie jest bardzo pożądana w mojej rodzinie, nie dodałem. Cebulę należy smażyć oddzielnie od grzybów lub razem z nimi.
oprócz dużej bułki możesz zrobić małe porcje bułek. Aby to zrobić, pierś z kurczaka należy przeciąć na pół i ubić. Ułóż nadzienie grzybowe i zwiń mięso w bułki.
takie bułki można upiec w piekarniku lub smażyć na patelni na oleju roślinnym, aż uzyskasz złotą apetyczną skórkę.
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal / 100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g