skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Do tego dania można użyć filetów pokrojonych na kawałki lub całych ud, są schludne i zwarte, świetnie nadają się do smażenia. Jeśli kurczak jest zakupiony, mięso z kurczaka jest lepsze (jeśli pozwala na to czas), aby wytrzymać około godziny w zimnej osolonej wodzie. Mięso stanie się miękkie, a wszystkie szkodliwe substancje wyjdą z produktu. Jeśli używasz filetów do smażenia, kawałki mięsa należy pokonać młotkiem kuchennym.
Krok 2:
Gotowanie ciasta. Wbij kilka jaj kurzych do miski. Dodaj sól i czarny pieprz, ubij trzepaczką lub widelcem, aż powstanie mieszanina o jednolitej konsystencji, aby jaja kurze całkowicie się rozdzieliły.
Krok 3:
Dodaj mleko i dwie łyżki mąki do mieszanki, wymieszaj ponownie, aby mąka całkowicie się rozproszyła, nie tworzą się grudki.
Krok 4:
Twardy ser zetrzyj na tarce i wyślij do miski z ciastem, ponownie wymieszaj.
Krok 5:
Kawałki kurczaka wkładamy pojedynczo do miski z ciastem, obracamy kilka razy, aby mięso było całkowicie pokryte mieszanką serowo-jajeczną. Wlej olej roślinny na patelnię z grubym dnem. Rozgrzewamy go.
Krok 6:
Rozłóż kawałki kurczaka w cieście na rozgrzanym oleju. Smażyć kurczaka na średnim ogniu. Gdy ciasto z jednej strony jest dobrze zrumienione, obróć kawałki kurczaka na drugą stronę. Smaż je z drugiej strony na złoty kolor. Następnie przykryj patelnię pokrywką i smaż kurczaka pod pokrywką przez około 15 minut. Czas smażenia zależy od wielkości i grubości kawałków kurczaka. W przypadku cienkich kawałków polędwicy wystarczy do 5 minut smażenia, a w przypadku udek do 15 minut.
Krok 7:
Wyjmij mięso z patelni i podawaj ze świeżymi warzywami, dowolnym dodatkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g