skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z kurczakiem i serem? Rozpocznij ciasto od nadzienia. Jak zrobić nadzienie? Aby to zrobić, umyj filet z kurczaka, osusz i pokrój na kawałki. Podgrzej patelnię, wlej na nią trochę oleju roślinnego, połóż filet. Smaż, mieszając, na dużym ogniu, aż będzie złoty.
Krok 2:
Cebulę obrać, umyć w zimnej wodzie i drobno posiekać. Dodaj posiekaną cebulę na patelnię do mięsa. Smażyć wszystko razem przez 2-3 minuty, na koniec posolić i doprawić nadzieniem przyprawami. Nie wkładaj dużo soli, ponieważ w nadzieniu nadal będzie ser. Zdejmij patelnię z ognia. Nadzienie jest gotowe.
Krok 3:
Następnie wykonaj test. Jak zrobić ciasto? Weź miskę, włóż śmietanę i majonez. Możesz również użyć tylko śmietany lub tylko majonezu. Dodaj sól, małą szczyptę, ponieważ majonez zawiera już sól.
Krok 4:
Dodaj wymaganą liczbę jajek. Mieszaj produkty, aż będą gładkie, możesz to zrobić za pomocą prostej trzepaczki.
Krok 5:
Następnie wlej przesianą mąkę do ciasta i dodaj trochę sody gaszonej octem. Ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia. Dobrze wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie, aby nie było grudek. Gotowe ciasto będzie miało konsystencję podobną do naleśników, umiarkowanie gęstą, ale jednocześnie płynną.
Krok 6:
Do przygotowanej formy do pieczenia (Moja ma średnicę 20 cm) wlej 2/3 całej objętości ciasta. Połóż smażone mięso na cieście. Wciśnij trochę mięso do ciasta.
Krok 7:
Następnie rozłóż grubo starty ser na mięsie. Każdy zrobi ser, najważniejsze jest to, że jest naturalny i smaczny.
Krok 8:
Wlej resztki ciasta na wierzch ciasta i spłaszcz je na całej powierzchni. Posyp ciasto odrobiną sezamu. Umieść formę z ciastem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut.
Krok 9:
Wyjmij gotowe ciasto z formy i lekko ostudź. Podczas pieczenia wierzch ciasta napompuje się, ale opadnie po ostygnięciu. To nie znaczy, że ciasto nie jest upieczone. Ciasto gotowego ciasta okazuje się bardzo smaczne. Przygotuj aromatyczną słodką herbatę do gotowego ciasta. Smacznego!
moim zdaniem ciasto na majonezie i śmietanie świetnie nadaje się do tego ciasta. Jest gęsty, ale bardzo smaczny.
oprócz nadzienia można użyć innych składników. Nadzienie może obejmować grzyby, pomidory, brokuły lub paprykę.
uwielbiam też robić to ciasto od wieczora, aby rano podać je na śniadanie do gorącej herbaty.
obfite i pożywne śniadanie jest tym, czego potrzebujesz, aby rozpocząć dzień pracy. Doda siły przynajmniej do obiadu i rozweseli. Bardzo smaczne!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
czy można zastąpić proszek do pieczenia sodą, jak dodać je poprawnie, aby pieczenie było bujne, jak uniknąć nieprzyjemnego smaku sody i więcej, przeczytaj artykuł " proszek do pieczenia czy soda oczyszczona - co jest lepsze?"
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g