naleśniki z ziołami i serem na kefirze

na śniadanie lub kolację dla całej rodziny. Placki z ziołami i serem na kefirze pomagają pozbyć się zieleniny, która zaczęła więdnąć, resztek sera i kefiru. A ich główną zaletą dla naszej rodziny jest to, że mój mąż je z przyjemnością, który nie toleruje wypieków drożdżowych.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 39 % 14 g
193 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić naleśniki z ziołami i serem na kefirze? Zestaw produktów. Możesz dodać dowolną zieleń, którą lubisz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj cztery jajka na twardo, ostudź i posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj wszystkie warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz przejdźmy do testu. Wymieszaj kefir ze śmietaną, podgrzej, aż będzie dobrze ciepły. Wlej sodę, szczyptę soli i wbij dwa jajka, wymieszaj. Wszystko powinno być popękane. Dodaj mąkę i zagniataj ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj masę do wypełnienia i wymieszaj. Jeśli jest grubo-dodaj trochę kefiru. Ciasto powinno być pobierane łyżką i nie spływać, ale zsuwać się z niego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny i upiecz małe naleśniki na umiarkowanym ogniu. Trzy do czterech minut z każdej strony. Z tej ilości produktów uzyskuje się około 20 sztuk naleśników.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż je na serwetce, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Możesz zrobić sos śmietanowo-majonezowy do naleśników. I jedliśmy tylko z zupą. Bardzo smaczne!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    A ze słodką herbatą - też bardzo dobrze. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal / 100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Czeremcha - 35   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy