skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić naleśniki z ziołami i serem na kefirze? Zestaw produktów. Możesz dodać dowolną zieleń, którą lubisz.
Krok 2:
Ugotuj cztery jajka na twardo, ostudź i posiekaj.
Krok 3:
Drobno posiekaj wszystkie warzywa.
Krok 4:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 5:
Teraz przejdźmy do testu. Wymieszaj kefir ze śmietaną, podgrzej, aż będzie dobrze ciepły. Wlej sodę, szczyptę soli i wbij dwa jajka, wymieszaj. Wszystko powinno być popękane. Dodaj mąkę i zagniataj ciasto.
Krok 6:
Dodaj masę do wypełnienia i wymieszaj. Jeśli jest grubo-dodaj trochę kefiru. Ciasto powinno być pobierane łyżką i nie spływać, ale zsuwać się z niego.
Krok 7:
Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny i upiecz małe naleśniki na umiarkowanym ogniu. Trzy do czterech minut z każdej strony. Z tej ilości produktów uzyskuje się około 20 sztuk naleśników.
Krok 8:
Rozłóż je na serwetce, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Możesz zrobić sos śmietanowo-majonezowy do naleśników. I jedliśmy tylko z zupą. Bardzo smaczne!
Krok 9:
A ze słodką herbatą - też bardzo dobrze. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Czeremcha - 35 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g