skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić solankę z kiszonej kapusty z mięsem? Przygotuj jedzenie. Weź naturalną kapustę kiszoną, bez octu-jest smaczniejsza i zdrowsza. Wybierz mięso grubsze, łopatka lub szyja są idealne-danie okaże się bardziej soczyste. Weź jakieś wędzone mięso, mam kiełbasę i piersi, żeberka są idealne.
Krok 2:
Obierz i zmiażdż czosnek płaską stroną noża. Drobno posiekaj.
Krok 3:
Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Krok 4:
Umyj i osusz mięso, a następnie pokrój na średnie kawałki.
Krok 5:
Pokrój wędzoną kiełbasę w kostkę.
Krok 6:
Pokrój również wędzony mostek.
Krok 7:
Na patelni na średnim ogniu rozgrzej olej roślinny. Podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor.
Krok 8:
Połóż mięso tutaj i smaż je na jasnozłoty kolor.
Krok 9:
Dodaj wędzone mięso i smaż wszystko razem przez 3-4 minuty, mieszając.
Krok 10:
Dodaj sok pomidorowy (lub rozcieńczoną koncentrat pomidorowy) i gotuj mięso pod przykryciem przez 4-5 minut.
Krok 11:
Dodaj pieprz, nie musisz teraz solić — zrób to na końcu, próbując gotowego dania, ponieważ kapusta zawiera już sól.
Krok 12:
Dodaj kiszoną kapustę. Jeśli jest kwaśny, najpierw spłucz go w durszlaku pod bieżącą wodą. Lubię kwaśne, więc nie spłukiwałam.
Krok 13:
Dusić mieszankę pod pokrywką przez 1,5 godziny na najmniejszym ogniu, od czasu do czasu mieszać i dodawać wodę. Na koniec posmakuj kapusty i dopraw do smaku.
Krok 14:
Solanka z mięsem jest gotowa. Smacznego!
umyj mięso, osusz ręcznikiem papierowym, w przeciwnym razie nadmierna wilgoć nie pozwoli mu się usmażyć - będzie się dusić.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g