skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić soczysty kebab wołowy na węglu drzewnym?
1. W wygodnej misce połącz kefir z solą, dodaj mieszankę papryki i musztardę.
2. Umyj wołowinę, osusz, pokrój na kawałki.
3. Włóż mięso do przygotowanej marynaty, Wyślij do lodówki.
4. Po godzinie (możesz po dwóch, jeśli pozwala na to czas) nawlecz mięso na szaszłyki.
5. Gotuj szaszłyki na dobrze rozgrzanych węglach, obracając szaszłyki co 15 minut (jeśli nagle pojawi się płomień, natychmiast zgaś go wodą, w przeciwnym razie mięso może się poparzyć).
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g