sałata lodowa z oliwą z oliwek

dla tych, którzy wkroczyli na wojenną ścieżkę z kilogramami, sałatka będzie niezbędna! Sałatka lodowa przepis jest typowo dietetyczny. Najbardziej jest używać go, gdy siedzisz i "strząsasz" z siebie dodatkowe kilogramy. Nawiasem mówiąc, można go znaleźć w niektórych nowoczesnych przepisach na odchudzanie, ponieważ kalorie w nim są minimalne.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 73 % 8 g
węglowodany 18 % 2 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

ta sałatka lodowa z oliwą z oliwek będzie prawdziwym darem niebios dla miłośników pysznych, lekkich i zdrowych potraw. Można go jeść na każdej diecie bez obaw. Jak sama nazwa wskazuje, podstawą dania jest sałata lodowa (inaczej zwana "lodową górą"). Jest to skrzyżowanie delikatnej kapusty i liści sałaty, choć bliżej tych ostatnich. Jest słodki, bardzo zdrowy, zawiera zaskakująco małą ilość kalorii. Ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego jest zalecany przez lekarzy dla kobiet w ciąży, matek karmiących piersią i małych dzieci. Ponieważ liście sałaty bardzo szybko utleniają się w kontakcie z metalem, staraj się go nie ciąć, ale rozerwać rękami na małe kawałki. Nawiasem mówiąc, taka sałatka może być przechowywana w lodówce przez bardzo długi czas (mam na myśli zarówno gotowe danie, jak i samo warzywo).
ogólnie posiekaj liście sałaty czystymi rękami, a następnie skrop je sokiem z cytryny, polej oliwą z oliwek i Posol solą morską. To wszystko – tak łatwo i szybko przygotować sałatkę. Doskonały dodatek do śniadań, obiadów i kolacji.

ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy