placki ziemniaczane z cebulą
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
zmiel ziemniaki i cebulę na grubej tarce. Dodaj jajko, sól, czarny pieprz i dobrze wymieszaj. Wlej trochę mąki i mieszaj, aż będzie gładka. Na patelni smażyć placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor. Podawaj na stole w ciepłej formie z pikantnym sosem, możesz po prostu ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g