skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić naleśniki z nadzieniem? Przygotuj niezbędne składniki. Dobrze umyj i wytrzyj jabłka. Możesz wziąć kefir o dowolnej zawartości tłuszczu, wziąłem gruby.
Krok 2:
W głębokiej misce wymieszaj sól, cukier.
Krok 3:
Dodaj zmielony cynamon, wanilinę, ubij surowe jajko.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj widelcem lub łyżką.
Krok 5:
Wlej ciepły kefir (temperatura kefiru powinna wynosić około 30-40 stopni) i olej roślinny, ponownie wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj sodę i wymieszaj. Masa może stać się bardziej bujna, tak powinno być.
Krok 7:
Dodaj mąkę w małych porcjach, ponieważ może nie być potrzebna Cała lub odwrotnie, trochę więcej-spójrz na konsystencję ciasta, powinno być jak gęsta śmietana.
Krok 8:
Nasze ciasto na placki jest gotowe! Niech się trochę położy, a my zajmiemy się jabłkami.
Krok 9:
Nie obieram jabłek, ale możesz to zrobić. Pokrój jabłka na talerze, usuwając rdzeń. Kroję cienko, ale kiedy chcę, żeby Bullseye było dobre, kroję grubsze.
Krok 10:
Połóż 1 stół na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. L. Testa. Możesz spróbować uczynić naleśniki bardziej okrągłymi i równymi. Aby to zrobić, spuść ciasto z łyżki, obracając je prostopadle do patelni.
Krok 11:
Umieść 1 kawałek jabłka na każdym naleśniku.
Krok 12:
Dodaj niewielką ilość ciasta na jabłko. Podoba mi się ten sposób dodawania nadzienia do naleśników, ponieważ całe nadzienie pozostaje w środku i nie pali się podczas smażenia. Smaż naleśniki na złoty kolor na średnim ogniu - Zwykle smaży się je dość szybko, więc nie idź nigdzie i przygotuj się do odwrócenia.
Krok 13:
Odwróć placki i usmaż je po drugiej stronie.
Krok 14:
Gotowe naleśniki jemy z miodem lub ulubionym dżemem. Miłego picia herbaty!
naleśniki są bardzo lubiane w mojej rodzinie i pieczę je dość często. Dlatego chcę trochę urozmaicić zwykłe danie. Wypełnienie w tym sensie jest tym, czego potrzebujesz! Nawiasem mówiąc, istnieje wiele opcji nadzienia - mogą to być śliwki, brzoskwinie, gruszki lub inne owoce, można je pokroić w plasterki, tak jak ja, lub można je pocierać lub drobno posiekać i wymieszać z ciastem. Jeśli chcemy pikantnych naleśników, zmniejszamy ilość cukru o połowę, wykluczamy cynamon i wanilię i bierzemy szynkę, kiełbasę, ser, gotowane jajko i zioła, kiełbaski, smażone mięso mielone, a nawet paluszki krabowe. Okaże się bardzo smaczny. Spróbuj!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g