skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wołowinę w sosie słodko-kwaśnym? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój wołowinę na małe kawałki.
Krok 3:
Mięso posyp mąką i polej sosem sojowym. Pozostaw do marynowania na 20 minut.
Krok 4:
Paprykę obrać z nasion i pokroić w kostkę.
Krok 5:
Pokrój grzyby na talerze.
Krok 6:
Umieść wołowinę z marynatą na rozgrzanej patelni i smaż na oleju roślinnym, aż pojawi się złoty kolor.
Krok 7:
Dodaj fasolkę szparagową, paprykę i grzyby do mięsa.
Krok 8:
Smażyć, mieszając, przez 5-7 minut.
Krok 9:
Dodaj koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy na patelnię i dokładnie wymieszaj. Jeśli do tego momentu cała woda z warzyw wyparowała, a masa jest zbyt lepka, możesz wlać 30-40 ml wody.
Krok 10:
Gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut, aż będzie całkowicie ugotowany.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g