szaszłyki z sevrugi
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój sevrugę na kawałki, włóż do odpowiedniej miski. Włóż groszek białego pieprzu do moździerza, zmiel tłuczkiem, połącz z solą i wcieraj kawałki ryby mieszanką, a następnie posyp sevrugę sokiem z cytryny, wlej olej roślinny. Następnie zalej przygotowaną rybę suchym białym winem. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie, rozłóż również na rybach, wymieszaj.
2.& nbsp; pozwól sevruge marynować w temperaturze pokojowej pod zamkniętą pokrywką przez około dwie godziny. Następnie nawlecz kawałki ryby na szaszłyki na przemian z cebulą, smaż na rozgrzanych węglach przez 20 minut, aż będą całkowicie ugotowane.
podawaj szaszłyki z sevrugi na gorąco, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sewruga - 160 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g