żabie udka w białym winie
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
marynujemy łapki:
1. Złóż żabie udka do miski, dodaj sól i pieprz.
2. Dodaj tymianek, szafran, czosnek.
3. Skrop sokiem z cytryny.
4. Napełnij białym winem.
5. Wymieszaj wszystko i pozostaw nogi w marynacie na 30-40 minut.
teraz przygotuj łapy:
6. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek.
7. Zwiń nogi w mące kukurydzianej i włóż do oleju do smażenia.
8. Smaż nogi z obu stron, aż będą apetyczne na złoty kolor.
smacznego!
1. Złóż żabie udka do miski, dodaj sól i pieprz.
2. Dodaj tymianek, szafran, czosnek.
3. Skrop sokiem z cytryny.
4. Napełnij białym winem.
5. Wymieszaj wszystko i pozostaw nogi w marynacie na 30-40 minut.
teraz przygotuj łapy:
6. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek.
7. Zwiń nogi w mące kukurydzianej i włóż do oleju do smażenia.
8. Smaż nogi z obu stron, aż będą apetyczne na złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal / 100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Żabie łapki - 73 kcal/100g