grillowana Przepiórka

przepis jest prosty i baaardzo pyszny:). Dziś chcemy podzielić się z wami przepisem na przepiórki. Czasami zdarza się, że chcesz zaskoczyć gości lub zafundować sobie pyszne danie. Mięso tych ptaków jest smaczne, dietetyczne i przygotowywane szybko i łatwo.
GurmmmanAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 15 g
tłuszcze 68 % 32 g
węglowodany 0 % 0 g
351 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy tusze przepiórcze, myjemy, odcinamy dodatkowe części (szyję itp.) Osusz ręcznikiem papierowym i przejdź do marynowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pocieramy tusze solą, świeżo zmielonym pieprzem, przyprawami, posiekanym czosnkiem. Wlać olej roślinny i wysłać do lodówki do marynowania przez 2-3 godziny Oczywiście będzie lepiej na jeden dzień - wtedy przepiórka będzie szczególnie smaczna :)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij marynowane tusze z lodówki i umieść je na rozgrzanym grillu. Odpowiednia jest również patelnia grillowa lub zwykła patelnia (w tym przypadku na tuszach nie będzie apetycznych pasków, charakterystycznych dla potraw grillowanych) Będzie świetnie, jeśli ugotujesz ten przepis w naturze przy użyciu grilla!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć do miękkości. To średnio 8-11 minut (możesz zająć do 20 minut-w zależności od temperatury gotowania, wielkości przepiórek i pożądanego stopnia gotowości). Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i podawaj. Do dekoracji możesz użyć świeżych warzyw lub lekkiej sałatki. Możesz gotować pieczone warzywa - jeśli pozwolisz, podzielę się prostymi i smacznymi przepisami :) Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Przepiórka - 239   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy