skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy tusze przepiórcze, myjemy, odcinamy dodatkowe części (szyję itp.) Osusz ręcznikiem papierowym i przejdź do marynowania.
Krok 2:
Pocieramy tusze solą, świeżo zmielonym pieprzem, przyprawami, posiekanym czosnkiem. Wlać olej roślinny i wysłać do lodówki do marynowania przez 2-3 godziny Oczywiście będzie lepiej na jeden dzień - wtedy przepiórka będzie szczególnie smaczna :)
Krok 3:
Wyjmij marynowane tusze z lodówki i umieść je na rozgrzanym grillu. Odpowiednia jest również patelnia grillowa lub zwykła patelnia (w tym przypadku na tuszach nie będzie apetycznych pasków, charakterystycznych dla potraw grillowanych) Będzie świetnie, jeśli ugotujesz ten przepis w naturze przy użyciu grilla!
Krok 4:
Smażyć do miękkości. To średnio 8-11 minut (możesz zająć do 20 minut-w zależności od temperatury gotowania, wielkości przepiórek i pożądanego stopnia gotowości). Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i podawaj. Do dekoracji możesz użyć świeżych warzyw lub lekkiej sałatki. Możesz gotować pieczone warzywa - jeśli pozwolisz, podzielę się prostymi i smacznymi przepisami :) Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Przepiórka - 239 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g