skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli nagle ktoś nie ma gotowej piersi z kurczaka z rożna, musisz ugotować coś inaczej-w związku z tym Czas gotowania wzrośnie.
Krok 2:
Drobno posiekaj czosnek.
Krok 3:
Wymieszaj sok ananasowy, olej sezamowy, sos sojowy i czosnek na patelni, podgrzej, gdy tylko zacznie się gotować...
Krok 4:
Wlej sos do miski i pozostaw do ostygnięcia. Bardzo ważne! Usuń cały czosnek z patelni, w przeciwnym razie będzie nieprzyjemny smak
Krok 5:
Na tej samej patelni, na której przygotowano SOS, usmaż w resztkach (i w razie potrzeby dodaj z miski) pierś z kurczaka. Upewnij się, że kapie tylko płyn, bez kostek czosnku, w przeciwnym razie zacznie gorzko. Gdy pierś z kurczaka zostanie zaharamelizowana, przenieś ją do ostygnięcia.
Krok 6:
Posiekaj kapustę chińską rękami (czas jest zimowy, więc na wszelki wypadek używam tylko zielonej części blachy, bez białych ogonków, po artykule o sałatce w styczniowym numerze).
Krok 7:
Paprykę pokroić w cienkie paski
Krok 8:
Cebulę pokroić w cienkie paski
Krok 9:
Pierś z kurczaka pokroić w krążki & quot;na jeden kęs& quot;, jak powinno być w kuchni azjatyckiej. Połóż 2 liście kapusty chińskiej na talerzu (będzie to "chińska Łódź"), połóż na nich pozostałe składniki, przed podaniem polej pozostałościami sosu, który do tego czasu na pewno ostygnie, a delikatne liście nie zepsują się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sok ananasowy - 48 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g