domowe przetwory z ryb rzecznych

z małych ryb rzecznych uzyskuje się doskonałe przetwory. Jeśli mąż lub syn przyniósł taki połów - nie powinieneś się smucić! Najważniejsze , że ciężko pracowali i świetnie się bawili! W końcu łowienie ryb to prawdziwa przyjemność, a zatem źródło przyjemności, otrzymywanie pozytywnych emocji, produkcja adrenaliny-stąd: promocja zdrowia! Naszym zadaniem nie jest zasmucenie ich frustracją i ugotowanie czegoś, co nazywa się chwytem-polizasz palce! Możesz podawać konserwy rybne z ziemniakami, wziąć przekąskę w kraju, umieścić studenta.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 9 % 2 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Taki był nasz wczorajszy połów z mężem na Tomi!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Z przyjemnością zajmiemy się czyszczeniem i cięciem ryb. nie jest to trudne - w końcu mąż wypuścił szczotki i okonie, a czyszczenie Jelcz i uklejek nie będzie trudne. Oczyść rybę z łusek, wypatrosz wnętrzności i odetnij płetwy, ogony i głowy - robię to nożyczkami - szybko i wygodnie. Dodaj cebulę, sól, olej słonecznikowy, ocet stołowy, wino (lub wodę), lavrushkę i ziarna pieprzu do przygotowanej ryby.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w pół-pierścienie lub ćwiartki, jeśli są duże.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trochę oleju na dno patelni i połóż pierwszą warstwę ryby. Dodaj pieprz i lavrushkę. Dodaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp warstwą cebuli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż następną warstwę ryby.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ponownie dodaj cebulę-Lavrushka-pieprz-sól. Weź patelnię w taki sposób, aby wypełnić ją 2/3. Dodaj olej słonecznikowy, ocet, wino (lub wodę).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść na kuchence i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 3-4 godziny od momentu wrzenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Spróbuj, czy kości są ugotowane. Jeśli ryba jest gotowa-sterylizuj słoiki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż gorącą rybę z nadzieniem do sterylnych słoików i przykryj gotowanymi pokrywkami, wyszło mi 5 200-gramowych słoików.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Umieść dla niezawodności "pod futrem" do całkowitego ostygnięcia i przechowuj w lodówce.

konserwy z ryb rzecznych są pyszne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Bersh - 83   kcal/100g
  • Płoć - 88   kcal/100g
  • Ruff - 88   kcal/100g
  • Gustera - 97   kcal/100g
  • Lin - 40   kcal/100g
  • Kleń - 127   kcal/100g
  • Jaz - 81   kcal/100g
  • ASP - 98   kcal/100g
  • Czechoń - 88   kcal/100g
  • Czerwonopłetwy - 100   kcal/100g
  • Golec - 135   kcal/100g

Podobne przepisy