skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Taki był nasz wczorajszy połów z mężem na Tomi!
Krok 2:
Z przyjemnością zajmiemy się czyszczeniem i cięciem ryb. nie jest to trudne - w końcu mąż wypuścił szczotki i okonie, a czyszczenie Jelcz i uklejek nie będzie trudne. Oczyść rybę z łusek, wypatrosz wnętrzności i odetnij płetwy, ogony i głowy - robię to nożyczkami - szybko i wygodnie. Dodaj cebulę, sól, olej słonecznikowy, ocet stołowy, wino (lub wodę), lavrushkę i ziarna pieprzu do przygotowanej ryby.
Krok 3:
Pokrój cebulę w pół-pierścienie lub ćwiartki, jeśli są duże.
Krok 4:
Wlej trochę oleju na dno patelni i połóż pierwszą warstwę ryby. Dodaj pieprz i lavrushkę. Dodaj.
Krok 5:
Posyp warstwą cebuli.
Krok 6:
Ułóż następną warstwę ryby.
Krok 7:
Ponownie dodaj cebulę-Lavrushka-pieprz-sól. Weź patelnię w taki sposób, aby wypełnić ją 2/3. Dodaj olej słonecznikowy, ocet, wino (lub wodę).
Krok 8:
Umieść na kuchence i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 3-4 godziny od momentu wrzenia.
Krok 9:
Spróbuj, czy kości są ugotowane. Jeśli ryba jest gotowa-sterylizuj słoiki.
Krok 10:
Włóż gorącą rybę z nadzieniem do sterylnych słoików i przykryj gotowanymi pokrywkami, wyszło mi 5 200-gramowych słoików.
Krok 11:
Umieść dla niezawodności "pod futrem" do całkowitego ostygnięcia i przechowuj w lodówce.
konserwy z ryb rzecznych są pyszne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Bersh - 83 kcal/100g
- Płoć - 88 kcal/100g
- Ruff - 88 kcal/100g
- Gustera - 97 kcal/100g
- Lin - 40 kcal/100g
- Kleń - 127 kcal/100g
- Jaz - 81 kcal/100g
- ASP - 98 kcal/100g
- Czechoń - 88 kcal/100g
- Czerwonopłetwy - 100 kcal/100g
- Golec - 135 kcal/100g