skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić pieczeń wieprzową z ziemniakami w garnku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Obierz ziemniaki i spłucz je z brudu. Wieprzowinę można przyjmować z niewielką ilością smalcu, ale najlepiej bez kości.
Krok 2:

Pokrój mięso na małe kawałki.
Krok 3:

Natychmiast ugotujemy na patelni. Wygodny w użyciu nieprzywierający garnek. Wlej do niego trochę oleju roślinnego i włóż posiekane mięso. Smaż na złoty kolor. Najpierw sok uwolni się z mięsa i będzie wyglądał, jakby był duszony. Trzymaj go w ogniu. Sok odparuje, a mięso zacznie się smażyć.
Krok 4:

Obierz i posiekaj cebulę i marchewkę. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Dodaj cebulę i marchewkę do garnka. Wszystko wymieszaj i smaż wszystko razem przez kolejne 4-5 minut. Z warzyw pojawi się charakterystyczny smażony armoat.
Krok 5:

Pokrój ziemniaki na kawałki.
Krok 6:

Wymieszaj koncentrat pomidorowy z niewielką ilością wody.
Krok 7:

Na patelnię włożyć pokrojone ziemniaki i wlać sos pomidorowy. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Dodaj gorącą wodę, aby znajdowała się nieco poniżej poziomu ziemniaków. Wymieszaj, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20-25 minut. Ziemniaki staną się miękkie.
Krok 8:

Wody można dodać więcej. Wtedy będzie więcej sosu. Ułóż gotową pieczeń wieprzową na talerzach i podawaj. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g




