skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz wołowy jak w przedszkolu? przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz mięso wołowe bez kości.
Krok 2:
Pokrój mięso na małe kawałki. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i włóż posiekane mięso. Smaż przez kilka minut. Podczas pieczenia mięso zmieni kolor i zacznie się trochę opiekać.
Krok 3:
Przygotuj warzywa osobno. Obierz cebulę i marchewkę i spłucz z zanieczyszczeń. Pokrój cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Dodaj cebulę i marchewkę na patelnię do mięsa i smaż wszystko razem przez minutę. W takim przypadku z warzyw pojawi się charakterystyczny aromat.
Krok 5:
W osobnej szklance wymieszaj zimną wodę z koncentratem pomidorowym i dodaj mąkę. Wymieszaj, aby nie pozostały grudki mąki. Ilość wody można zmienić w dowolnym kierunku. Lubię mieć dużo sosu, więc zdarza się, że dodaję jeszcze więcej wody.
Krok 6:
Polej mięso sosem na patelni i zagotuj. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj mięso na małym ogniu przez 30-40 minut. Mięso powinno stać się miękkie.
Krok 7:
Gulasz jest gotowy! To idealne danie do uzupełnienia każdego przystawki. Ryż, kasza gryczana, makaron lub tłuczone ziemniaki są idealne. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
wołowinę można zastąpić dowolnym innym rodzajem mięsa, które lubisz najbardziej. Należy jednak pamiętać, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Wieprzowina i jagnięcina są zwykle grubsze niż wołowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk są chudsze. W tym przypadku czas gotowania zależy nie tylko od rodzaju mięsa, ale także od tego, jaka część tuszy jest używana i jak stare lub Młode jest mięso.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g