skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie składników. Weźmy jako warzywa do smażenia warzyw-dynię, paprykę, ziemniaki, marchewkę, cebulę, fasolę, groszek, zieloną fasolkę. Jeśli jest cukinia, pomidory, bakłażan, możesz je dodać, wzbogacą smak potrawy i uczynią ją jeszcze bardziej pożywną. Jako mięso weź kilka udek z kurczaka. Ponadto możesz zmienić skład warzyw w zależności od dostępności i smaku, możesz również użyć kurczaka całkowicie lub określonego
Krok 2:
Umyj ziemniaki, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3:
Obierz marchewki i pokrój w dużą kostkę. Jeśli chcesz, aby to danie miało słodki smak, możesz wziąć więcej słodkich odmian marchwi.
Krok 4:
Lepiej jest wziąć czerwoną cebulę, dobrze uzupełni kolorystykę smażonych warzyw i nada potrawie przyjemny smak.
Krok 5:
Moczymy mięso, aby usunąć krew i brud, kroimy je w kostkę. Mięso można najpierw ugotować, spuścić bulion. następnie pokrój, a następnie Duś warzywa i dodaj do nich mięso. W ten sposób możesz jak najbardziej usunąć szkodliwe mięso z kurczaka w sklepie.
Krok 6:
Usuń skórkę z dyni, wyjmij z niej miąższ, nasiona i pokrój w kostkę. Fasolę, groszek, fasolkę szparagową można wziąć, jeśli są, mrożone. Pokrój świeżą paprykę w paski lub użyj zamrażarki.
Krok 7:
Włóż mięso, warzywa do rondla, zalej wodą, aby przykryła warzywa o 1 centymetr. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Sól, włóż kilka groszków ziela angielskiego i liść laurowy, wymieszaj, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut. Wyłącz ogień, pozostaw saute warzywa pod pokrywką na kolejne 10-15 minut. Podajemy do stołu, posypując świeżą natką pietruszki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g