skład / składniki
metoda gotowania
rozmrozić navagę w zimnej wodzie, a następnie oczyścić łuski i wnętrzności. Odetnij płetwy i ogon. Następnie pokrój navagę na kawałki, aby zmieściła się w powolnej kuchence wzdłuż.
wymieszaj kurkumę z czarnym pieprzem i solą, a następnie posyp tą rybą. Rozwałkuj kawałki ryby w mące i przed włożeniem ich do multicookera podgrzej w trybie "pieczenia" pod zamkniętą pokrywką, nie zapominając o dodaniu oleju roślinnego.
gdy miska Multicooker wystarczająco się rozgrzeje, a olej zacznie pękać, włóż navagę zwiniętą w mące i zamknij pokrywkę. Gdy ryba jest pokryta skórką, Przełącz na 15 minut w tryb "duszenie" i zalej zawartość multicookera jajkiem, bijąc go wcześniej przyprawami. Podawaj navaga na gorąco. Udekoruj naczynie gałązkami pietruszki i plasterkami cytryny, ziarnami granatu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Nawaga - 73 kcal/100g