Navaga w powolnej kuchence

Prosty i dość szybki przepis na rybę. Kto ma pachnącą rybę?
TomaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 14 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 0 % 0 g
93 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

rozmrozić navagę w zimnej wodzie, a następnie oczyścić łuski i wnętrzności. Odetnij płetwy i ogon. Następnie pokrój navagę na kawałki, aby zmieściła się w powolnej kuchence wzdłuż.

wymieszaj kurkumę z czarnym pieprzem i solą, a następnie posyp tą rybą. Rozwałkuj kawałki ryby w mące i przed włożeniem ich do multicookera podgrzej w trybie "pieczenia" pod zamkniętą pokrywką, nie zapominając o dodaniu oleju roślinnego.

gdy miska Multicooker wystarczająco się rozgrzeje, a olej zacznie pękać, włóż navagę zwiniętą w mące i zamknij pokrywkę. Gdy ryba jest pokryta skórką, Przełącz na 15 minut w tryb "duszenie" i zalej zawartość multicookera jajkiem, bijąc go wcześniej przyprawami. Podawaj navaga na gorąco. Udekoruj naczynie gałązkami pietruszki i plasterkami cytryny, ziarnami granatu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Granat - 52   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Nawaga - 73   kcal/100g

Podobne przepisy