skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty z listy: dorsz, cukinia, cebula, marchew, pomidory, sos sojowy, olej słonecznikowy, nasiona kopru. Mam dorsza w takim kawałku, od razu możesz wziąć filet.
Krok 2:
Warzywa obrać i cienko pokroić.
Krok 3:
U dorsza oddziel filet od kości.
Krok 4:
Pokrój filety na porcje (2 na jedną porcję, obliczenie produktów podano na 1 porcję). Marynować w mieszance sosu sojowego i oleju słonecznikowego, dodając nasiona świeżego koperku, pozostawić na 15-20 minut.
Krok 5:
Połóż warstwę cebuli na kwadratowym kawałku pergaminu, połóż na nim marchewkę i cukinię, skrop olejem.
Krok 6:
Ułóż filety z dorsza na wierzchu. Dodaj pomidory.
Krok 7:
Owinąć pergamin kopertą i wysłać do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na 15-20 minut. Koperty najlepiej umieścić w naczyniu do pieczenia.
Krok 8:
Po upływie czasu sprawdź ryby i warzywa, a gotowość i tak będzie wyraźna dzięki rozprzestrzeniającemu się pysznemu aromatowi.
Krok 9:
Podawaj pieczone filety z dorsza bezpośrednio w kopertach, odcinając ich krawędzie. Dodatkowo połóż sos sojowy, koperek, olej na stole.
filety z dorsza w piekarniku można gotować na różne sposoby. Proponowany przepis jest bardzo prosty, niedrogi i nie kosztuje ani czasu, ani finansów.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Filet z dorsza - 80 kcal/100g