manti z ciasta parzonego z nadzieniem mięsnym i cebulą

obfite danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość prosty przepis na przygotowanie soczystych manti z ciasta parzonego z nadzieniem mięsnym i cebulą z bulionem mięsnym, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 36 % 16 g
węglowodany 48 % 21 g
254 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu przygotować soczyste manti z ciasta parzonego z mieloną wołowiną, tłuszczem z ogona, cebulą i przyprawami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitego domowego dania dla całej rodziny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto budyniowe, weź obszerną miskę i wlej do niej pięćset mililitrów wrzącej wody, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego, wlej jedną łyżeczkę soli ze zjeżdżalnią i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź drobne sito i przesiej siedemset gramów mąki pszennej najwyższej jakości do dużej miski, a następnie wlej mąkę do miski z wrzącą wodą w dwóch krokach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kontynuuj dobre wyrabianie ciasta w misce rękami do uzyskania odpowiedniej konsystencji przez pięć minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zbierz ugniatane ciasto w grudkę i włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do głębokiej miski sześćset gramów mielonej wołowiny ze stu pięćdziesięcioma gramami tłuszczu z ogona, a następnie drobno posiekaj trzy duże główki cebuli i włóż do miski z mielonym mięsem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej kolendrę, sól, mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką i zira do miski z mięsem mielonym do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej sto do stu pięćdziesięciu mililitrów bulionu wołowego do miski z mielonym mięsem, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę i pozwól mielonemu moczyć się w przyprawach przez dwadzieścia minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po upływie czasu posyp powierzchnię roboczą stołu odrobiną mąki pszennej i rozłóż ciasto, które następnie ugniataj i zwiń w mąkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podziel ciasto na trzy w przybliżeniu równe części i rozwałkuj jedną z nich na dość cienką tortillę o grubości dwóch milimetrów.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój tortillę na dwanaście kwadratowych półfabrykatów o wymaganym rozmiarze i rozłóż na każdym z nich jedną pełną łyżkę gotowanego mięsa mielonego.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dobrze uformuj przeciwległe krawędzie każdego przedmiotu za pomocą mięsa mielonego.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze ściśnij dwie przeciwległe krawędzie i uformuj manty.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż manti na wstępnie naoliwionym ruszcie w mantovarku z wrzącą wodą umieszczonym na kuchence, do którego dodaj trochę oleju roślinnego z liściem laurowym, a następnie przykryj mantovar pokrywką i gotuj na parze przez trzydzieści pięć minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ugotowane manti połóż na talerzu do serwowania i podawaj na gorąco do stołu. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na przygotowanie manti z ciasta parzonego z mieloną wołowiną, tłuszczem z ogona, cebulą i przyprawami w domu, które są szczególnie smaczne i delikatne! Pamiętaj, aby skorzystać z naszego dość prostego przepisu na przygotowanie idealnego ciasta parzonego na zwykłej wrzącej wodzie, która nadaje się do domowych pierogów, pierogów i manti. Ciasto parzone jest mocne, doskonale się formuje, łatwo się rozwałkowuje i nie gotuje się na parze! Jeśli nie wiesz, jak skutecznie uformować i ile musisz ugotować prawdziwe soczyste manti, skorzystaj z naszego przepisu! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g
  • Gruby brzuch - 897   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy