skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu przygotować soczyste manti z ciasta parzonego z mieloną wołowiną, tłuszczem z ogona, cebulą i przyprawami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania obfitego domowego dania dla całej rodziny.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto budyniowe, weź obszerną miskę i wlej do niej pięćset mililitrów wrzącej wody, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego, wlej jedną łyżeczkę soli ze zjeżdżalnią i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3:
Weź drobne sito i przesiej siedemset gramów mąki pszennej najwyższej jakości do dużej miski, a następnie wlej mąkę do miski z wrzącą wodą w dwóch krokach.
Krok 4:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 5:
Kontynuuj dobre wyrabianie ciasta w misce rękami do uzyskania odpowiedniej konsystencji przez pięć minut.
Krok 6:
Zbierz ugniatane ciasto w grudkę i włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.
Krok 7:
Włóż do głębokiej miski sześćset gramów mielonej wołowiny ze stu pięćdziesięcioma gramami tłuszczu z ogona, a następnie drobno posiekaj trzy duże główki cebuli i włóż do miski z mielonym mięsem.
Krok 8:
Wlej kolendrę, sól, mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką i zira do miski z mięsem mielonym do smaku.
Krok 9:
Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 10:
Wlej sto do stu pięćdziesięciu mililitrów bulionu wołowego do miski z mielonym mięsem, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę i pozwól mielonemu moczyć się w przyprawach przez dwadzieścia minut.
Krok 11:
Po upływie czasu posyp powierzchnię roboczą stołu odrobiną mąki pszennej i rozłóż ciasto, które następnie ugniataj i zwiń w mąkę.
Krok 12:
Podziel ciasto na trzy w przybliżeniu równe części i rozwałkuj jedną z nich na dość cienką tortillę o grubości dwóch milimetrów.
Krok 13:
Pokrój tortillę na dwanaście kwadratowych półfabrykatów o wymaganym rozmiarze i rozłóż na każdym z nich jedną pełną łyżkę gotowanego mięsa mielonego.
Krok 14:
Dobrze uformuj przeciwległe krawędzie każdego przedmiotu za pomocą mięsa mielonego.
Krok 15:
Dobrze ściśnij dwie przeciwległe krawędzie i uformuj manty.
Krok 16:
Rozłóż manti na wstępnie naoliwionym ruszcie w mantovarku z wrzącą wodą umieszczonym na kuchence, do którego dodaj trochę oleju roślinnego z liściem laurowym, a następnie przykryj mantovar pokrywką i gotuj na parze przez trzydzieści pięć minut.
Krok 17:
Ugotowane manti połóż na talerzu do serwowania i podawaj na gorąco do stołu. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na przygotowanie manti z ciasta parzonego z mieloną wołowiną, tłuszczem z ogona, cebulą i przyprawami w domu, które są szczególnie smaczne i delikatne! Pamiętaj, aby skorzystać z naszego dość prostego przepisu na przygotowanie idealnego ciasta parzonego na zwykłej wrzącej wodzie, która nadaje się do domowych pierogów, pierogów i manti. Ciasto parzone jest mocne, doskonale się formuje, łatwo się rozwałkowuje i nie gotuje się na parze! Jeśli nie wiesz, jak skutecznie uformować i ile musisz ugotować prawdziwe soczyste manti, skorzystaj z naszego przepisu! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Gruby brzuch - 897 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g