kasza gryczana z grzybami w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
umyj i oczyść grzyby, pokrój cebulę w półpierścienie. Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż cebulę, ustaw tryb "pieczenia" na 40 minut, od czasu do czasu mieszaj cebulę. Po 20 minutach smażenia dodaj pokrojone grzyby. Po kolejnych 20 minutach dodaj umytą kaszę gryczaną i wymieszaj. Dodaj wodę, sól. Ustaw tryb "Gryka" lub "owsianka", poczekaj na sygnał.
kasza gryczana z grzybami w powolnej kuchence okazuje się krucha, pachnąca! Smacznego!
kasza gryczana z grzybami w powolnej kuchence okazuje się krucha, pachnąca! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g

