kasza gryczana z grzybami w powolnej kuchence

kasza gryczana z grzybami, gotowana w powolnej kuchence, mniam. Pyszne!
KiraMirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 63 % 15 g
113 kcal
IG: 7 / 93 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min
umyj i oczyść grzyby, pokrój cebulę w półpierścienie. Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż cebulę, ustaw tryb "pieczenia" na 40 minut, od czasu do czasu mieszaj cebulę. Po 20 minutach smażenia dodaj pokrojone grzyby. Po kolejnych 20 minutach dodaj umytą kaszę gryczaną i wymieszaj. Dodaj wodę, sól. Ustaw tryb "Gryka" lub "owsianka", poczekaj na sygnał.
kasza gryczana z grzybami w powolnej kuchence okazuje się krucha, pachnąca! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy