Deli domowej roboty z suma

wspaniała przekąska z suma na przybycie gości! Zgodnie z tym przepisem możesz przygotować Deli z dowolnej ryby, na przykład z pstrąga lub karpia. Przekąska z tej ryby jest delikatna, satysfakcjonująca i smaczna. Ponadto taką rybę można podawać jako przekąskę, jeśli nagle pojawią się niespodziewani goście. Balyk z suma z pewnością zrobi niezapomniane wrażenie.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 15 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 0 % 0 g
126 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 30 min

1. Dobrze spłucz suma pod zimną wodą. Oczyść wnętrze, odetnij płetwy, ogon i głowę. Przecinamy wzdłuż na pół, aby uzyskać grzbiet i duże kości. Filet oczyszczony z kości, pokrojony w kwadraty o długości około 4 cm, jeśli sum jest duży, kawałki mogą być grubsze.
2. Filety z suma układamy w emaliowanym naczyniu, posypując grubą solą. Lepiej jest używać soli nie jodowanej.
3. Odkładamy naczynia z rybą na zimno na dwa dni. Następnie wyjmujemy rybę, ponownie myjemy solą i zawieszamy do wyschnięcia na 3-5 dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sum gotowany - 196   kcal/100g
  • Sum - 121   kcal/100g
  • Sum świeży - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy