Sałatka z indyka i grzybów
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Odmierz składniki. Wstępnie ugotuj indyka i ostudź w bulionie. Jajka i ziemniaki ugotować, ostudzić i obrać.
Krok 2:

Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:

Marynować w mieszaninie octu, wody, cukru, soli i pieprzu przez 15 minut. Następnie odcedź marynatę, opłucz cebulę.
Krok 4:

Pokrój indyka na małe kawałki.
Krok 5:

Pieczarki opłucz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 6:

Smażyć na złoty kolor na oliwie z oliwek.
Krok 7:

Zetrzyj ziemniaki na średniej tarce.
Krok 8:

Zetrzyj również jajka na średniej tarce.
Krok 9:

W pierścieniu do gotowania (16-18 cm) Rozłóż warstwami, posmaruj każdy majonezem: ziemniak -
Krok 10:

Indyk –
Krok 11:

Czerwona cebula –
Krok 12:

Pieczarki –
Krok 13:

Jajka.
Krok 14:

Ostrożnie zdejmij pierścień i udekoruj sałatkę ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g


