skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie składników.
Krok 2:
Moje warzywa, obierz. Ziemniaki kroimy w kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę. Na rozgrzanym oleju roślinnym smażyć cebulę z marchewką, aż będzie przezroczysta.
Krok 4:
Ryż gotujemy do połowy.
Krok 5:
Grzyby myjemy, kroimy na małe kawałki i wysyłamy na patelnię z warzywami.
Krok 6:
Smażyć przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Możesz dodać trochę wody, aby się nie przypaliło.
Krok 7:
Na patelni wkładamy ziemniaki, smażenie warzyw i ryż, zalewamy wodą, solimy do smaku, dodajemy ziarna pieprzu, drobno posiekany ząbek czosnku. Podpalamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 7 minut.
Krok 8:
Ubij jajko szczyptą soli.
Krok 9:
I wlej cienką strużkę do zupy, mieszając drugą ręką, aby jajko równomiernie rozprowadziło się w bulionie.
Krok 10:
Gotuj zupę na małym ogniu przez około 10 minut. Dodaj drobno posiekany szpinak. Wyłącz ogień i pozostaw zupę pod pokrywką na 20 minut.
Krok 11:
Lepiej podawaj zupę partiami w glinianych garnkach. Dzięki tej metodzie serwowania smak zupy będzie szczególnie bogaty. Możesz podawać ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g