nadzienie z suszonych jabłek

zamierzasz zrobić paszteciki? Zadbaj o pyszne nadzienie! Nadzienie z suszonych jabłek sprawi, że wypieki będą niezwykle smaczne! Prawie każda gospodyni domowa ma suszenie w domu. Z niego gotuje się aromatyczne kompoty, ale niewiele osób zdaje sobie sprawę z innej opcji użycia suszonych owoców. Aby użyć suszonych jabłek jako nadzienia, są one wstępnie gotowane, a następnie mielone. Do mielenia idealna jest elektryczna lub ręczna maszynka do mięsa. Możesz wziąć więcej cukru, tutaj musisz kierować się swoimi preferencjami smakowymi.
Ava Ri IAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 98 % 39 g
153 kcal
IG: 74 / 0 / 26

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

pieczenie jest popularne zarówno zimą, jak i latem. W ciepłym sezonie istnieje wiele opcji na nadzienie-pełne różnych jagód i owoców. Ale zimą sprawy nie są tak różowe. Gospodynie domowe pieczą ciasta i ciasta z dżemem, dżemem, mrożonymi jagodami i owocami. Ale niewiele osób zna inną opcję nadzienia-z suszonych owoców! Tak, ciasta z suszonymi owocami są naprawdę bardzo smaczne.

przepis opisuje metodę przygotowania nadzienia z suszonych jabłek. Przygotowanie takiego nadzienia wcale nie jest trudne. Lepiej jest zmielić suszone jabłka za pomocą maszynki do mięsa. Odpowiednia jest ręczna maszynka do mięsa i elektryczna, z tą ostatnią sprawa pójdzie kilka razy szybciej. Nie zaleca się używania blendera do mielenia, ponieważ struktura masy jabłkowej nie będzie taka, jak powinna.

1. Suszone jabłka wkładamy do głębokiej miski, napełniamy zimną wodą. Dokładnie umyj, a następnie spuść wodę. Konieczne jest mycie suszonych produktów.

2. Przenieś czyste jabłka na patelnię, ponownie zalej zimną wodą. Woda powinna całkowicie pokryć suszone owoce.

3. Wysyłamy patelnię do ognia. Gdy woda jest wystarczająco ciepła, wlej cukier, a następnie zagotuj.

4. Gotuj od momentu wrzenia przez 5 minut. Nie musisz gotować dłużej, ponieważ jabłka nie powinny się gotować.

5. Całkowicie spuść bulion. Można go używać do innych celów kulinarnych lub pić jako kompot.

6. Pozwól jabłkom trochę ostygnąć, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa.

w tym momencie nadzienie pasztecika jest całkowicie gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Suszone jabłka - 231   kcal/100g

Podobne przepisy