Zupa z tamaryndowca

Pikantna zupa z żeberkami i rzodkiewką - pyszna! Zupa z tamaryndowca spodoba się mężczyznom i wszystkim koneserom pikantnych potraw. Zupa bez dodatku tradycyjnych ziemniaków, ale za to z rzodkiewką i szpinakiem. Smak jest niesamowity! Szczególną rolę odgrywa również pasta z tamaryndowca, dzięki której danie nabiera szczególnego uroku.
luckyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 9 g
tłuszcze 61 % 19 g
węglowodany 10 % 3 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Obierz czosnek i cebulę, przepuść czosnek przez prasę, pokrój cebulę w kostkę. Smażyć cebulę i czosnek na oliwie z oliwek przez 3-4 minuty.

2. Obierz rzodkiewkę, umyj, pokrój grubo. Żeberka wieprzowe myjemy, kroimy na segmenty.

3. Rzodkiewki i żeberka rozprowadzamy do czosnku i cebuli, dodajemy również sos rybny, mieszamy, przykrywamy, dusimy przez 10 minut.

3. Wlej wodę, aby składniki były całkowicie pokryte, gotuj przez 10 minut. Podczas gotowania usuń piankę.

4. Dodaj do zupy pastę z tamaryndowca i sól do smaku, kontynuuj gotowanie pod zamkniętą pokrywką przez 30-40 minut.

5. Umyj pomidora i szpinak, pokrój pomidora na duże kawałki. Gdy mięso stanie się miękkie, dodaj szpinak i pomidor, trzymaj w ogniu przez 5-6 minut.

zupa jest gotowa, możesz podawać na stole bez zwlekania!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Tamaryndowiec - 239   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g
  • Rzodkiewka Biała - 21   kcal/100g

Podobne przepisy