skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz czosnek i cebulę, przepuść czosnek przez prasę, pokrój cebulę w kostkę. Smażyć cebulę i czosnek na oliwie z oliwek przez 3-4 minuty.
2. Obierz rzodkiewkę, umyj, pokrój grubo. Żeberka wieprzowe myjemy, kroimy na segmenty.
3. Rzodkiewki i żeberka rozprowadzamy do czosnku i cebuli, dodajemy również sos rybny, mieszamy, przykrywamy, dusimy przez 10 minut.
3. Wlej wodę, aby składniki były całkowicie pokryte, gotuj przez 10 minut. Podczas gotowania usuń piankę.
4. Dodaj do zupy pastę z tamaryndowca i sól do smaku, kontynuuj gotowanie pod zamkniętą pokrywką przez 30-40 minut.
5. Umyj pomidora i szpinak, pokrój pomidora na duże kawałki. Gdy mięso stanie się miękkie, dodaj szpinak i pomidor, trzymaj w ogniu przez 5-6 minut.
zupa jest gotowa, możesz podawać na stole bez zwlekania!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Tamaryndowiec - 239 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g