skład / składniki
metoda gotowania
pierwszy bulion
. W pierwszym bulionie układa się małe ryby. Aby w przyszłości nie łowić małych ryb z bulionu, włóż je do Gazy. Gotuj przez 1 godzinę. Wyciągamy gazę z rybą i wyrzucamy.
drugi bulion
. Kładziemy pstrąga (szczupaka). Podobnie jak w pierwszym bulionie, kładziemy ryby w gazie, ale nie wyrzucamy. Obierz cebulę i marchewkę. Kładziemy cebulę i marchewkę w całości. Gotuj przez 30 minut, a następnie wyciągnij cebulę i marchewkę i gotuj przez kolejne 30 minut. Po ugotowaniu wyciągamy rybę z gazy, obieramy rybę ze skóry i wszystkich kości i ugniatamy rybę widelcem na papkę.
trzeci bulion
. Sterlet (jesiotr, bieługa) kroimy na małe porcje o wymiarach 3 na 5 cm, około. Na każdą porcję stosuje się dwa, trzy kawałki ryby. Obierz ziemniaki i pokrój w małe kostki. Kładziemy ryby i ziemniaki. Dodaj trochę bulionu.Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe, ponieważ ryba będzie gotowa nieco wcześniej.
zakończenie
. W gotowym uchu kładziemy kleik z pstrąga (szczupaka) i wlewamy wódkę. Dodaj bulion do smaku. Jeśli bulion jest mętny, rozjaśniamy go czarnym kawiorem lub białkiem jaja ubitym z osoloną wodą, który dodaje się przed ułożeniem zawiesiny i wódki (bulion powinien gotować się przez pięć minut). Przykryj pokrywką i nalegaj 10 minut. Ucho gotowe, smacznego.
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Karaś gotowany - 102 kcal/100g
- Karaś świeży - 87 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Sterlet świeży - 122 kcal/100g
- Kawior jesiotr ziarnisty - 203 kcal/100g
- Kawior jesiotra pajusa - 236 kcal/100g
- Kawior z jesiotra - 235 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g