potrójne ucho Królewskie z pstrąga, karasia i sterlada

bardzo smaczny przepis na ucho Królewskie. Za uszy nie wyciągniesz! Wielokrotnie gotowałem ucho według tego przepisu. Wszystkim bardzo się podobało. Najlepsze ucho okazało się na stosie. Co najważniejsze: podczas gotowania nie dodawaj wody do bulionu.
AleksanderAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 13 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 21 % 4 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

pierwszy bulion . W pierwszym bulionie układa się małe ryby. Aby w przyszłości nie łowić małych ryb z bulionu, włóż je do Gazy. Gotuj przez 1 godzinę. Wyciągamy gazę z rybą i wyrzucamy.
drugi bulion . Kładziemy pstrąga (szczupaka). Podobnie jak w pierwszym bulionie, kładziemy ryby w gazie, ale nie wyrzucamy. Obierz cebulę i marchewkę. Kładziemy cebulę i marchewkę w całości. Gotuj przez 30 minut, a następnie wyciągnij cebulę i marchewkę i gotuj przez kolejne 30 minut. Po ugotowaniu wyciągamy rybę z gazy, obieramy rybę ze skóry i wszystkich kości i ugniatamy rybę widelcem na papkę.
trzeci bulion . Sterlet (jesiotr, bieługa) kroimy na małe porcje o wymiarach 3 na 5 cm, około. Na każdą porcję stosuje się dwa, trzy kawałki ryby. Obierz ziemniaki i pokrój w małe kostki. Kładziemy ryby i ziemniaki. Dodaj trochę bulionu.Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe, ponieważ ryba będzie gotowa nieco wcześniej.
zakończenie . W gotowym uchu kładziemy kleik z pstrąga (szczupaka) i wlewamy wódkę. Dodaj bulion do smaku. Jeśli bulion jest mętny, rozjaśniamy go czarnym kawiorem lub białkiem jaja ubitym z osoloną wodą, który dodaje się przed ułożeniem zawiesiny i wódki (bulion powinien gotować się przez pięć minut). Przykryj pokrywką i nalegaj 10 minut. Ucho gotowe, smacznego.

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Karaś gotowany - 102   kcal/100g
  • Karaś świeży - 87   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Sterlet świeży - 122   kcal/100g
  • Kawior jesiotr ziarnisty - 203   kcal/100g
  • Kawior jesiotra pajusa - 236   kcal/100g
  • Kawior z jesiotra - 235   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy