skład / składniki
metoda gotowania
chleb świętojański jest równie zdrowy, co pyszny. Proszek z chleba świętojańskiego otrzymuje się z suszonych i prażonych (lub nie prażonych) strąków wiecznie zielonej rośliny strączkowej z subtropików. Ten produkt zawiera wiele witamin i pierwiastków śladowych, poprawia trawienie i ma łagodny, słodki i bogaty smak.
aby zrobić owsiankę z chleba świętojańskiego, weź patelnię z grubym dnem. Wlej do niego mleko i podgrzej trochę.
następnie dodaj proszek z chleba świętojańskiego i dokładnie wymieszaj.
włóż płatki owsiane do mleka z chlebem świętojańskim i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż będą miękkie.
umyj i drobno posiekaj figi.
kilka minut przed końcem gotowania owsianki dodaj przygotowane figi do garnka i wymieszaj.
włóż gotową owsiankę do talerza i podawaj z pozostałymi figami, syropem z chleba świętojańskiego i cynamonem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Suszone figi - 257 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Carob - 222 kcal/100g