skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wodorosty to wodorosty, które nadal noszą nazwę wodorostów. Jest wydobywany na Morzu Barentsa, żółtym, chińskim i w pobliżu Wysp Kurylskich. Kapusta morska zawiera wiele przydatnych pierwiastków śladowych, a jod jest szczególnie niezbędny dla ludzkiego ciała. Nie znajdziesz lepszego środka zapobiegającego niedoborowi jodu w organizmie i chorobom tarczycy niż jedzenie z dodatkiem wodorostów. Aby zawsze być zdrowym, musisz częściej jeść ten zdrowy produkt. I oferujemy przepis kulinarny na bardzo zdrową sałatkę z wodorostów. Robienie sałatek jest szybkie i smaczne. Przepis jest właśnie z tej kategorii.
gotuj świeżą kapustę morską w wodzie przez 20 minut. Następnie spłucz w zimnej wodzie. Chociaż słoik gotowej kapusty morskiej w puszkach jest również odpowiedni do tej sałatki. Marchewki i ziemniaki należy gotować osobno, obrać i pokroić w kostkę. Obierz cebulę i posiekaj w pierścienie. Ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Wymieszaj kapustę morską i wszystkie inne ugotowane warzywa. Przed podaniem sałatkę z kapusty morskiej doprawić olejem roślinnym i wymieszać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g