gazpacho z białymi winogronami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij mleko i migdały mikserem, aż będą gładkie. Kontynuując ubijanie, dodaj winogrona, cebulę i sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
przed podaniem udekoruj plasterkami winogron i cebulą. Gazpacho można podawać natychmiast lub schłodzić.
przed podaniem udekoruj plasterkami winogron i cebulą. Gazpacho można podawać natychmiast lub schłodzić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
