skład / składniki
gotowanie krok po kroku
tydzień temu przygotowywałam niesamowity posiłek "Turtle Cake". Kiedy przygotowanie tego deseru było na ostatnim etapie-polewanie złożonego "żółwia" polewą czekoladową, z przykrością zdałem sobie sprawę, że nie mam czekolady w domu i jest już za późno, aby po nią biec. Ale nie byłem zdezorientowany i postanowiłem zastąpić polewę czekoladową polewą kakaową. Prawdopodobnie zastanawiasz się, jak to ugotować. Cóż, dzielę się z Wami tym prostym przepisem kulinarnym. Zaczynamy więc od wzięcia cukru i zmielenia go w młynku do kawy lub za pomocą blendera na cukier puder. Teraz uzyskany przez nas cukier puder i wymaganą ilość kakao przesiać przez sito. Lepiej zrobić to kilka razy. Następnie dodaj gorącą wodę (lub mleko) do powstałej mieszaniny i szybko wymieszaj naszą masę do jednorodnej konsystencji. Następnie możemy dodać trochę masła do naszego lukru. Dzięki niemu będziemy mogli sprawić, że glazura będzie bardziej błyszcząca. Gdy lukier będzie gotowy, smarujemy potrzebne nam wyroby cukiernicze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g