Zupa truflowa

cudowna zupa, prawdziwe danie restauracyjne! Zupa truflowa ma arcydzieło aromatu, ma jedwabistą konsystencję i delikatny kremowy smak. W procesie gotowania zupa jest mielona do konsystencji puree za pomocą blendera, można ją również przetrzeć przez sito. Przed podaniem do każdej porcji można dodać kilka kropli oliwy lub oleju truflowego.
DianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 27 % 4 g
96 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Umyj filet z indyka, gotuj w osolonej wodzie do miękkości, a następnie wyjmij mięso, ostudź, a następnie pokrój na kawałki.

2. Obierz cebulę i seler, drobno posiekaj, smaż na maśle przez 20 minut, sól i pieprz do smaku.

3. Łączymy smażone składniki z gorącym bulionem z indyka, tutaj kruszymy bułkę, gotujemy na małym ogniu przez 15 & amp; nbsp; minut, następnie zwracamy mięso z indyka do zupy i ubijamy blenderem, smakujemy solą, w razie potrzeby dodajemy do smaku.

4.& nbsp; następnie wlej śmietanę do zupy, ponownie zagotuj. Truflę kroimy w cienkie plasterki.

wsyp zupę porcjami, przed podaniem dodaj kawałki trufli i skrop oliwą z oliwek.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Trufle świeże - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Kok - 242   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy