zupa truflowa
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj filet z indyka, gotuj w osolonej wodzie do miękkości, a następnie wyjmij mięso, ostudź, a następnie pokrój na kawałki.
2. Obierz cebulę i seler, drobno posiekaj, smaż na maśle przez 20 minut, sól i pieprz do smaku.
3. Łączymy smażone składniki z gorącym bulionem z indyka, tutaj kruszymy bułkę, gotujemy na małym ogniu przez 15 & amp; nbsp; minut, następnie zwracamy mięso z indyka do zupy i ubijamy blenderem, smakujemy solą, w razie potrzeby dodajemy do smaku.
4.& nbsp; następnie wlej śmietanę do zupy, ponownie zagotuj. Truflę kroimy w cienkie plasterki.
wsyp zupę porcjami, przed podaniem dodaj kawałki trufli i skrop oliwą z oliwek.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Trufle świeże - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g