skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotuję zawsze razem z fasolą, jeśli nie ma mięsa. Należy go położyć na noc, aby spuchł, a następnie podpalić i gotować do miękkości. Następnie wrzucam tutaj ziemniaki.
a tymczasem robię smażenie. Drobno posiekaj cebulę, pocieram marchewkę i buraki na grubej tarce i smaż wszystko na oleju słonecznikowym. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy ze śmietaną. Wolę też dodać ząbek czosnku. Jeśli gotujesz
chudy barszcz z fasolą
, następnie nie dodawaj śmietany.
dodaję trochę wody i pozwól mi przez kolejne trzy minuty. Jeśli ziemniaki są ugotowane, rzucam posiekaną kapustę, a następnie smażę. Nie zapomnij o soli i pieprzu. Na samym końcu wypełniam zieleniną, możesz osobno postawić na talerzu na stole, a każdy weźmie dla siebie, ile lubi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g










