escarole (rodzina Aster) to roślina jednoroczna i odmiana sałaty. Do jedzenia używa się nadziemnej, górnej części. Liście escarole są elastyczne, gorzkie w smaku.
escarole służy do przygotowywania sałatek, zup, zapiekanek.
102 kcal
40 minutes
Jasna, lekka sałatka zapewni wspaniały nastrój. Sałatkę witaminową z escarole
143 kcal
10 hours40 minutes
Przygotuj lekką zupę na lunch lub kolację! Proste i smaczne.
168 kcal
1 hour30 minutes
Pikantna sałatka rozjaśni dni powszednie! Przygotuj i zachwyć krewnych.
118 kcal
1 hour
Aromatyczne danie dla prawdziwych smakoszy, spróbuj! Namira autor przepisu
181 kcal
1 hour
Cudowna opcja gotowania makaronu, spróbuj! Makaron escarole to świetny obiad dla
102 kcal
1 hour30 minutes
Dania bezmięsne mogą być bardzo smaczne! Duszone Tofu z escarole to świetne
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Naczynia kuchenne
- Sałatki
- Warzywa
- Owoce jagody
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Musztarda
- Z papryką
- Seler
- Sól
- Ocet
- Blender
- Dania z olejem roślinnym
- Sałatka bez jajek
- Sałatki warzywne
- Sałatka z jabłkami
- Sałatka z olejem roślinnym
- Sałatki bez majonezu
- Z marchwi
- Sałaty
- Radicchio
- Z rzodkiewki
- Escarol
- Z cebula
- Jabłka
- Bez jajek
- Wegetarianizm
- Miód