Jeśli chcesz zastąpić zwykłą cebulę i czosnek czymś, warto spróbować dzikiego czosnku & ndash; roślina, której czas zbioru jest wczesną wiosną, kiedy organizm szczególnie potrzebuje składników odżywczych. Wyglądem przypomina młode zielone cebule, z goryczką w smaku, dlatego do potraw należy dodawać ostrożnie, w małych porcjach. W dzikim czosnku wszystkie części są jadalne: korzeń, liście, łodyga. Można go gotować, smażyć, dusić, marynować, solić, dodawać do sałatek, zimnych przekąsek, zup, jeść na świeżo, przyprawiać do smaku. Dlatego przepisy z dzikim czosnkiem są dość zróżnicowane. Co można ugotować? - Niezwykły sos do makaronu. - Konserwować, aby w przyszłości wykorzystać obrabiany przedmiot jako marynatę. - Pokroić w sałatki, zrobić nadzienie do pasztecików, kotletów, zraz. - To tradycyjny składnik osetyjskich ciast. - Świetnie komponuje się z gotowanymi jajkami, miękkimi serami i twarogiem, dzięki czemu jest pyszną pastą do kanapek. - W kuchni czeczeńskiej młode pędy gotuje się, a następnie smaży z olejem słonecznikowym na złoty kolor i podaje do stołu z ciastami. Możesz dodać trochę koncentratu pomidorowego, mleka lub bulionu mięsnego do patelni. Otrzymasz duszoną przekąskę. - Idealna przyprawa do dań mięsnych: pieczeni, gulaszu, farszu z kurczaka, Czeburek, bułek, domowych kiełbasek, zapiekanek.
28 kcal
1 day
Oryginalny, pikantny, szybki, prosty i bardzo smaczny! Czosnek niedźwiedzi
93 kcal
30 minutes
Pyszne, soczyste, zdrowe! Czosnek niedźwiedzi to magazyn witamin!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Wykrojniki domowe
- Warzywa
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Kolendra
- Liść laurowy
- Z papryką
- Sól
- Koperek
- Ocet
- Woda
- Kuchnia rosyjska
- Przekąski zimne
- Marynowanie
- Konserwowanie
- Bez sterylizacji
- Półfabrykaty warzywne
- Zielenie na zimę
- Marynowanie na zimę
- Z Czeremcha
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier