kapusta kiszona z kiełbasą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
obierz i drobno posiekaj cebulę. Smażyć do przezroczystości na oleju roślinnym, w rondlu z głębokim dnem. Dodaj kiszoną kapustę, wymieszaj i gotuj przez 15 minut pod przykryciem. Włóż koncentrat pomidorowy, pieprz i sól. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Pokrój kiełbaski w plasterki i smaż z obu stron na oleju roślinnym. Dodaj kiełbaski do naszej duszonej kapusty, wymieszaj i zdejmij z ognia. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g