kapusta kiszona z kiełbasą

kapusta kiszona z kiełbaskami to po prostu wspaniały lunch! Po prostu pyszne połączenie.
SerofimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 39 % 7 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

obierz i drobno posiekaj cebulę. Smażyć do przezroczystości na oleju roślinnym, w rondlu z głębokim dnem. Dodaj kiszoną kapustę, wymieszaj i gotuj przez 15 minut pod przykryciem. Włóż koncentrat pomidorowy, pieprz i sól. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Pokrój kiełbaski w plasterki i smaż z obu stron na oleju roślinnym. Dodaj kiełbaski do naszej duszonej kapusty, wymieszaj i zdejmij z ognia. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy