skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj pyszne naleśniki, przygotowując wszystkie potrzebne nam składniki. Nawiasem mówiąc, w jednej książce kucharskiej, z której dowiedziałem się, jak smażyć naleśniki z mięsem i ryżem, takie naleśniki nazywane są torebkami, ponieważ są wolne od drożdży i szybko się gotują.
Krok 2:
Przygotowanie ciasta naleśnikowego. Najpierw ubij jajka z dodatkiem soli trzepaczką, a następnie wlej do nich ciepłe mleko i wymieszaj. Do tej masy dodaj przesianą mąkę i olej roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto jest gotowe.
Krok 3:
Pieczemy naleśniki na gorącej patelni wysmarowanej olejem roślinnym-smarujemy patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem. Smażyć z obu stron przez około 40-50 sekund na dużym ogniu. Używamy całego ciasta.
Krok 4:
Przygotuj nadzienie. Weź głowę cebuli i posiekaj ją bardzo drobno. Łączymy cebulę z mięsem mielonym i mieszamy.
Krok 5:
Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż mieszankę mielonego mięsa z cebulą i smaż do miękkości na umiarkowanym ogniu podczas mieszania - to około 10-15 minut. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do zapachu trochę rozmarynu.
Krok 6:
Ugotuj ryż, schłodź go i wymieszaj z gotowym mięsem mielonym. Nadzienie jest gotowe.
Krok 7:
Teraz przechodzimy do farszu. Aby to zrobić, rozłóż nadzienie na środku każdego naleśnika - około łyżki stołowej.
Krok 8:
Naleśniki zwijamy w Kształt koperty.
Krok 9:
Smaż każdą kopertę na patelni z masłem po obu stronach, aż pojawi się złoty kolor. Podczas serwowania możesz spać na naleśnikach z posiekanymi ziołami.
Krok 10:
Kwaśna śmietana dobrze pasuje do takich głośników. Smakują lepiej na gorąco, więc nie czekaj, aż ostygną, ale jedz je od razu, jak mówią, z upałem-z upałem!
Krok 11:
Smacznego!
gotowe nieprażone naleśniki można przechowywać w lodówce, a następnie po prostu je wyjąć i podgrzać na maśle. Zwykle to robię. Nie ma wielu takich naleśników, gotuj od razu więcej!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g