naleśniki z mięsem i ryżem

naleśniki są zawsze dobre, ale z mięsem i ryżem są szczególnie smaczne! Naleśniki od dawna uważane są za tradycyjne rosyjskie danie. Ich niesamowita różnorodność jest po prostu niesamowita i przyjemna. Mogą działać jako słodki deser lub pikantna przekąska, w zależności od składu ciasta i rodzaju nadzienia. Wypróbuj tę opcję!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 43 % 17 g
247 kcal
IG: 18 / 12 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 1 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj pyszne naleśniki, przygotowując wszystkie potrzebne nam składniki. Nawiasem mówiąc, w jednej książce kucharskiej, z której dowiedziałem się, jak smażyć naleśniki z mięsem i ryżem, takie naleśniki nazywane są torebkami, ponieważ są wolne od drożdży i szybko się gotują.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie ciasta naleśnikowego. Najpierw ubij jajka z dodatkiem soli trzepaczką, a następnie wlej do nich ciepłe mleko i wymieszaj. Do tej masy dodaj przesianą mąkę i olej roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto jest gotowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczemy naleśniki na gorącej patelni wysmarowanej olejem roślinnym-smarujemy patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem. Smażyć z obu stron przez około 40-50 sekund na dużym ogniu. Używamy całego ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj nadzienie. Weź głowę cebuli i posiekaj ją bardzo drobno. Łączymy cebulę z mięsem mielonym i mieszamy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż mieszankę mielonego mięsa z cebulą i smaż do miękkości na umiarkowanym ogniu podczas mieszania - to około 10-15 minut. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy do zapachu trochę rozmarynu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugotuj ryż, schłodź go i wymieszaj z gotowym mięsem mielonym. Nadzienie jest gotowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz przechodzimy do farszu. Aby to zrobić, rozłóż nadzienie na środku każdego naleśnika - około łyżki stołowej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Naleśniki zwijamy w Kształt koperty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smaż każdą kopertę na patelni z masłem po obu stronach, aż pojawi się złoty kolor. Podczas serwowania możesz spać na naleśnikach z posiekanymi ziołami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kwaśna śmietana dobrze pasuje do takich głośników. Smakują lepiej na gorąco, więc nie czekaj, aż ostygną, ale jedz je od razu, jak mówią, z upałem-z upałem!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

gotowe nieprażone naleśniki można przechowywać w lodówce, a następnie po prostu je wyjąć i podgrzać na maśle. Zwykle to robię. Nie ma wielu takich naleśników, gotuj od razu więcej!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy