skład / składniki
metoda gotowania
filet należy marynować przed ugotowaniem z niego kebabów. Dlatego musisz zacząć od przygotowania marynaty. Kefir jest idealną opcją, więc zmierzymy jego odpowiednią ilość.
aby gotowy produkt zachwycił nie tylko delikatnością, jaką zawsze zapewnia marynata kefirowa, dodamy do niego przyprawy, które najbardziej Ci się podobają.
sól wyłącznie do smaku, ale biorąc pod uwagę, że mięso nie będzie solone, w przeciwnym razie będzie trudne.
jeśli marynata jest gotowa, możesz pokroić filet na plasterki, które wygodnie będzie umieścić na szpikulcu lub szaszłykach.
ustawiamy cebulę w szerokie pierścienie (tak, aby podczas gotowania nie wychodziły poza krawędzie kawałków mięsa).
pokrój w pierścienie i twardy pomidor o małej objętości (opcjonalnie!).
możesz rozpocząć działania w celu wydobycia węgli, ponieważ wyślemy cebulę i mięso do marynaty. Aby uzyskać smaczne aromaty, zajmie to 25-35 minut. Po tym czasie z reguły powstają dobre węgle.
jeśli są gotowe, nawlecz mięso na szaszłyki lub szaszłyki, przeplatając je cebulą i pomidorem.
wyślemy to wszystko do grilla (na ognisko) i upewnimy się, że szaszłyki się nie przypalą.
pamiętaj, że szaszłyki z kurczaka szybko się ugotują. Usuwamy z grilla, gdy tylko sok pojawiający się z mięsa stanie się przezroczysty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g