heh z mięsa po koreańsku

pyszna, pikantna, pikantna sałatka z koreańskiej marchewki i mięsa! Koreańskie mięso Hye to narodowe Koreańskie danie, które jest sałatką-przystawką składającą się z marchwi, cebuli i mięsa. Do tego dania można użyć dowolnego mięsa: wieprzowiny lub wołowiny, kwestia gustu. Heh gotuje się również z rybą. Ale zatrzymajmy się na heh z mięsem-z wieprzowiną, otrzymasz pyszne, soczyste i pikantne danie. W ojczyźnie to danie jest przygotowywane zarówno z surowego, jak i gotowanego mięsa. Drugi jest jednak bezpieczniejszym sposobem gotowania. W Korei Hye jest bardzo ostry, dodaje się do niego ostrą paprykę i czosnek. Ostrość sałatki można dostosować do własnych upodobań.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 29 % 8 g
165 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 13 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na danie. Lepiej jest użyć polędwicy wieprzowej, polędwicy, aby mięso było bardziej miękkie i delikatne. Myjemy mięso, suszymy na ręczniku papierowym, odcinamy tłuszcz i żyły, kroimy mięso na małe kawałki - cienkie paski. Ponownie spłucz ugotowane mięso i osusz ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż patelnię do ognia, podgrzej ją bez oleju. Rozłóż ugotowane mięso na rozgrzanej patelni i całkowicie odparuj płyn z mięsa. Następnie wlej łyżkę oleju roślinnego, dodaj trochę soli i smaż mięso przez 10 minut, aż będzie lekko rumiane, ciągle mieszając mięso.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na koreańskich sałatkach. Jeśli nie ma takiego urządzenia, możesz pokroić marchewki nożem w cienkie paski, nie wpłynie to na smak.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę i pokrój na połówki pierścieni. Ząbki czosnku są uwalniane z łuski i wcierane na drobnej tarce lub przepuszczane przez prasę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W głębokiej misce włóż ugotowaną marchewkę, cebulę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mięso do miski z warzywami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej sos sojowy, olej roślinny, ocet winny (można go zastąpić dowolnym innym), dodaj posiekany czosnek, sól, czarny i czerwony mielony pieprz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dokładnie wymieszaj i włóż miskę sałatki do lodówki na noc do marynowania. Sałatka jest gotowa, przed podaniem można ją posypać posiekanymi świeżymi ziołami lub zieloną cebulą. Podajemy go do stołu jako samodzielne danie, przekąskę lub dodatek do gorącego. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy