skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na danie. Lepiej jest użyć polędwicy wieprzowej, polędwicy, aby mięso było bardziej miękkie i delikatne. Myjemy mięso, suszymy na ręczniku papierowym, odcinamy tłuszcz i żyły, kroimy mięso na małe kawałki - cienkie paski. Ponownie spłucz ugotowane mięso i osusz ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Włóż patelnię do ognia, podgrzej ją bez oleju. Rozłóż ugotowane mięso na rozgrzanej patelni i całkowicie odparuj płyn z mięsa. Następnie wlej łyżkę oleju roślinnego, dodaj trochę soli i smaż mięso przez 10 minut, aż będzie lekko rumiane, ciągle mieszając mięso.
Krok 3:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na koreańskich sałatkach. Jeśli nie ma takiego urządzenia, możesz pokroić marchewki nożem w cienkie paski, nie wpłynie to na smak.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój na połówki pierścieni. Ząbki czosnku są uwalniane z łuski i wcierane na drobnej tarce lub przepuszczane przez prasę.
Krok 5:
W głębokiej misce włóż ugotowaną marchewkę, cebulę.
Krok 6:
Dodaj mięso do miski z warzywami.
Krok 7:
Wlej sos sojowy, olej roślinny, ocet winny (można go zastąpić dowolnym innym), dodaj posiekany czosnek, sól, czarny i czerwony mielony pieprz.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj i włóż miskę sałatki do lodówki na noc do marynowania. Sałatka jest gotowa, przed podaniem można ją posypać posiekanymi świeżymi ziołami lub zieloną cebulą. Podajemy go do stołu jako samodzielne danie, przekąskę lub dodatek do gorącego. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g