szaszłyki z jesiotra
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
na początek uwalniamy jesiotra ze skóry i cierni. Aby to ułatwić, zalej rybę wrzącą wodą, a następnie ostrożnie usuń skórę ostrym nożem. Teraz przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj wytrawne białe wino, sok z cytryny, olej roślinny, posiekaną cebulę, pieprz i sól. Włóż filet z jesiotra do tej marynaty na 2 godziny. Następnie oddziel marynatę od ryby, pokrój filet na małe kawałki. W ten sam sposób kroimy paprykę i świeże pomidory. Kładziemy szaszłyki z jesiotra na szpikulcu kolejno najpierw kawałek ryby, potem pieprz, znowu ryba, teraz kawałek pomidora, 1 liść laurowy i ponownie kawałek ryby itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jesiotr pieczony - 273 kcal/100g
- Jesiotr gotowany - 179 kcal/100g
- Jesiotr - 179 kcal/100g
- Jesiotr świeży - 163 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g