szaszłyki z jesiotra

najbardziej prawdziwe "letnie" danie! Wystarczy nauczyć się gotować! W dzisiejszych czasach nikogo nie zaskoczy kebab z ryb. Istnieje wiele przepisów kulinarnych na ten temat. Ale pojawia się logiczne pytanie, co jeszcze lepiej ugotować? jaką rybę lepiej zabrać do przygotowania tego posiłku? Moim osobistym zdaniem nie ma lepszej ryby jesiotra na grilla! Więc podzielę się z Tobą przepisem na szaszłyk z jesiotra.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 15 % 3 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

na początek uwalniamy jesiotra ze skóry i cierni. Aby to ułatwić, zalej rybę wrzącą wodą, a następnie ostrożnie usuń skórę ostrym nożem. Teraz przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj wytrawne białe wino, sok z cytryny, olej roślinny, posiekaną cebulę, pieprz i sól. Włóż filet z jesiotra do tej marynaty na 2 godziny. Następnie oddziel marynatę od ryby, pokrój filet na małe kawałki. W ten sam sposób kroimy paprykę i świeże pomidory. Kładziemy szaszłyki z jesiotra na szpikulcu kolejno najpierw kawałek ryby, potem pieprz, znowu ryba, teraz kawałek pomidora, 1 liść laurowy i ponownie kawałek ryby itp.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Jesiotr pieczony - 273   kcal/100g
  • Jesiotr gotowany - 179   kcal/100g
  • Jesiotr - 179   kcal/100g
  • Jesiotr świeży - 163   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy