naleśniki z wątróbki z marchewką
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść i umyj wątrobę.
2. Obierz marchewki i cebulę, opłucz i przekręć na maszynce do mięsa wraz z ziołami i wątrobą.
3. Do mięsa mielonego dodaj jajko, sól, przyprawy i kefir. Stopniowo wsyp mąkę i wymieszaj.
4. Smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, po wlaniu tam oleju roślinnego. Podsmaż je z obu stron.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g